Lontoo 2012: Alin George Moldoveanu voitti miesten ilmakiväärin
30.7.2012 klo 12:00

Romanian Alin George Moldoveanu voitti miesten ilmakiväärikilpailun maanantaina Lontoon olympialaisissa. Hän tähtäsi tuloksen 702,1 (599+103,1). Toiseksi sijoittui Italian Niccolo Campriani ja kolmanneksi Intian Gagan Narang.

Lontoon olympialaisten miesten ilmakiväärin peruskilpailussa Italian Niccolo Campriani, 24, ja Romanian Alin George Moldoveanu, 29, ampuivat olympiaennätystä sivuavan tuloksen 599 eli he jäivät vain pisteen päähän maksimista. Finaaliraja oli 596.

Kilpailun ennakkosuosikkina pidettiin Kiinan Qinan Zhuta, joka jäi kymmenenneksi ammuttuaan tuloksen 595. Pekingin olympiavoittaja, Intian Abhinav Bindra oli pistettä huonommalla tuloksellaan 16:s. Zhu tähtäsi nyt sivutun olympiaennätyksen Ateenassa vuonna 2004 voittaen kilpailun ja sijoittui kotiyleisönsä edessä Pekingissä neljä vuotta sitten toiseksi.

Lontoossa Moldoveanu voitti toiseksi sijoittuneen Camprianin lopulta 0,6 pisteen erolla. Intian Gagan Narang puolestaan hävisi hopeamitalin 0,4 pisteellä. Camprianin tulos oli 701,5 (599+102,5) ja Narangin 701,1 (598+103,1).

Moldoveanu, 29, oli Pekingissä neljäs ja on muun muassa voittanut yhden maailmancup-kilpailun vuonna 2008.

– Minua ja (entistä huippuvoimistelijaa) Nadia Comanecia ei oikein voi verrata toisiinsa, mutta haluan omistaa mitalin Romanian kansalle. Olen erittäin onnellinen, Moldoveanu sanoi kultamitali kaulassaan.

Lontoon ampumaurheilussa ei ole suomalaisia mukana ennen ensi lauantaita. Tiistaina mitalit jaetaan miesten skeetissä, jonka ensimmäinen kilpailupäivä (75/125 kiekkoa) oli tänään. Yhdysvaltain Vincent Hancock on kisan kärjessä rikottuaan 74 kiekkoa. Ruotsin Stefan Nilsson, Tanskan Anders Golding ja Qatarin Nasser Al-Attiya ovat rikkoneet 72 kiekkoa.

XXX Olympialaiset, ampumaurheilu
27.7.-6.8. Lontoo, Iso-Britannia

Tuloksia ma 30.7.

Miesten ilmakivääri 60 ls + 10 ls finaali: 1) Alin George Moldoveanu Romania 702,1 (599/sivuaa OE:tä +103,1), 2) Niccolo Campriani Italia 701,5 (599/sivuaa OE:tä +102,5), 3) Gagan Narang Intia 701,1 (598+103,1), 4) Tao Wang Kiina 700,4 (598+102,4), 5) Peter Hellenbrand Hollanti 699,8 (596+103,8), 6) Pierre Edmond Piasecki Ranska 699,1 (596+103,1), 7) Ilja Tsharheika Valko-Venäjä 698,6 (597+101,6), 8) Ole Magnus Bakken Norja 691,5 (597+94,5).