Lontoo 2012: Hancock voitti taas miesten skeetin, Tanskalle ensimmäinen mitali
31.7.2012 klo 12:00

Yhdysvaltain Vincent Hancock voitti miesten skeetin tiistaina Lontoon olympialaisissa. Hän rikkoi olympiaennätyksen arvoisesti 148 kiekkoa (123+25). Toiseksi sijoittui Tanskan Anders Golding ja kolmanneksi rallipiireistäkin tunnettu Qatarin Nasser Al-Attiyah.

Lontoon olympialaisten miesten skeetin 125 kiekon peruskilpailussa parhaan tuloksen ampui Yhdysvaltain Vincent Hancock (123). Neljä vuotta sitten Pekingin olympialaisissa voiton vieneen ja nyt 23-vuotiaan amerikkalaisen sarjat olivat 25+24+25+24+25. Tanskan Anders Golding, 28, lähti kuuden parhaan finaaliin toisena rikottuaan 122 kiekkoa.

Finaaliraja oli 120. Kolme miestä ampui tuloksen 119 – heidän joukossaan Ruotsin Marcus Svensson. Kyproksen Georgios Achilleos oli Pekingissä viides, mutta jäi nyt 11:nneksi tuloksellaan 118. Pekingin hopeamitalisti ja maailman tämän vuoden rankingykkönen, Norjan Tore Brovold, oli 36 kilpailijan joukossa vasta 27:s tuloksellaan 113.

Sade taukosi juuri sopivasti ennen finaalin alkua alkaakseen uudestaan heti, kun ampujat poistuivat suorituspaikalta. Finaalissa Hancock ampui varmasti ja rikkoi kaikki 25 kiekkoa. Hänen lopputuloksensa 148 on uusi olympiaennätys. Hän on ensimmäinen ampuja, joka on voittanut skeetin perättäisissä olympialaisissa.

Anders Golding nappasi Tanskalle kisojen ensimmäisen mitalin sijoittumalla Hancockin jälkeen hopealle tuloksellaan 146 (122+24). Olympiapronssi meni Qatarin Nasser Al-Attiyahille, jonka tulos oli 144 (121+23). Al-Attiyah, 41, kilpaili vuonna 2007 rallin MM-sarjassa saavuttamatta pisteitä, ja viime vuonna hän voitti Dakar-rallin. Al-Attiyahin mitali oli myös Qatarin ensimmäinen Lontoossa.

Venäjän kokenut Valeri Shomin, 41, voitti MM-kultaa vuonna 2010 ja yritti nyt saavuttaa ensimmäisen olympiamitalinsa. Hän ei onnistunut tavoitteessaan, kun hän hävisi Al-Attiyahille uusinnassa pronssimitalista 5-6. Tätä ennen Shominin paras olympiasijoitus oli Ateenan 15. sija.

Lontoon ampumaurheilussa ei ole suomalaisia mukana ennen ensi lauantaita, jolloin kilpailevat Satu Mäkelä-Nummela trapissa ja Marjo Yli-Kiikka 50m pienoiskiväärin 3×20 ls kilpailussa. Keskiviikkona ohjelmassa on naisten 25m urheilupistooli.

XXX Olympialaiset, ampumaurheilu
27.7.-6.8. Lontoo, Iso-Britannia

Tuloksia ti 31.7.

Miesten skeet 125 kiekkoa + 25 kiekon finaali: 1) Vincent Hancock Yhdysvallat 148/OE (123+25), 2) Anders Golding Tanska 146 (122+24), 3) Nasser Al-Attiyah Qatar 144 (121+23/uusinta 6), 4) Valeri Shomin Venäjä 144 (121+23/5), 5) Luigi Lodde Italia 143 (120+23), 6) Jan Sychra Tshekki 143 (120+23).