Lontoo 2012: Kaksoistrapin voittaja ampunut 50 000 kiekkoa tänä vuonna
3.8.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ison-Britannian Peter Robert Russell Wilson ei hämmentynyt Lontoon olympialaisten kaksoistrapin eilisen finaalin lopussa, vaikka hän ampui tuplapummin. Se ei kuulunut suunnitelmiini, mutta viimeiset kahdeksan laukausta onnistuivat. Kyse on rutiinista, olympiavoittaja sanoi kilpailun jälkeen.

Rutiinia Peter Robert Wilsonilla todella on, sillä hän sen lisäksi, että hän on harjoitellut tunnollisesti jo vuosien ajan, on hän tämän vuoden aikana ampunut yhteensä 50 000 kiekkoa.

– Valmentajani Salman Al Maktoum uskoo suuriin laukaisumääriin. Niiden tuomaa rutiinia tarvitsinkin viimeisiin kahdeksaan laukaukseeni finaalissa. Ammuin rutiinilla ja voitin olympiakultaa, Wilson sanoi.

Parimetrinen Wilson, 25, oli Lontoon olympialaisissa yksi isäntämaan suurista mitalitoivoista, sillä hän ampui maaliskuussa Tucsonin maailmancupissa uuden finaalin jälkeisen ME-tuloksen 198. Hän ei pettänyt kotiyleisön huikeita odotuksia, vaan nappasi kaksoistrapin olympiakultamitalin tuloksellaan 188 (143+45). Ruotsin konkari Håkan Dahlby sai erinomaisen finaalinsa ansiosta hopeaa ja Venäjän Vasili Mosin pronssia.

Wilson oli jo peruskilpailun ykkönen 143 osumallaan ja piti siis ykkösasemansa finaalissa. Hän on kotoisin Dorsetista. Hän voitti nuorten Euroopan mestaruuden kuusi vuotta sitten ja on nyt siis olympiavoittaja. 

– Paine on ollut huikea. Olen vain ampunut, ampunut ja ampunut. Mutta sain nyt tekemästäni työstä upean palkinnon, voittaja hymyili kisan jälkeen.

Dubailainen Al Maktoum ryhtyi Wilsonin valmentajaksi neljä vuotta sitten.

– Näin tässä nuoressa ampujassa lahjakkuutta. Ryhdyin hänen valmentajakseen – ilmaiseksi – sillä ehdolla, että hän noudattaa sääntöjäni ja harjoittelee ohjeideni mukaisesti. Olen erittäin onnellinen Wilsonin voitosta.

Iso-Britannia saavutti nyt kaksoistrapissa toisen olympiavoiton. Edellinen tuli Sydneyssä vuonna 2000, jolloin Richard Faulds nousi kultamitaliksi. Faulds sijoittui eilen 12:nneksi tuloksellaan 133.

Lähde: ISSF:n nettisivut