Markku Haklin kaksoismestariksi
4.8.2012 klo 12:00

Salon Seudun Ampujia edustava Markku Haklin nappasi kaksi Y50-sarjan Suomen mestaruutta lauantaina Lahdessa jatkuneissa 300 metrin kilpailuissa. Aamupäivällä Haklin voitti vapaakiväärin asentokilpailun tuloksella 560 (194-178-188) ja iltapäivällä vakiokiväärin 30 laukauksen makuukilpailun tuloksella 293 (97. 96, 100).

Muutaman vuoden ampumaradoilta poissa olleen Markku Haklinin paluu vaikuttaa onnistuneelta. Asentokilpailussa salolainen päihitti muut mitalistit, Keski-Suomen Ampujien Jari Lehtisen (552) ja Kuopion Ampuma- ja metsästysseuran Tapio Kajanin (551), reilusti.

Vapaakiväärin asentokilpailun muissa sarjoissa voittajiksi selviytyi Y60-sarjan Ismo Kärmeniemi (Etelä-Saimaan Ampujat) tuloksella 562 (196-177-189) lähinnä parhaan pystyammunnan ansiosta ja Y70-sarjan Kauko Kaartinen Raseborg Skyttareista 545.

Vakiokiväärin makuukilpailussa Y50-sarjan Haklinin kultajuhlan taakse jäivät Keski-Suomen Ampujien Jukka Salonen ja Säkylän Seudun Ampujien Matti Viljakainen. Molemmilla ampujilla oli sama tulos 292, mutta Salonen päivitti merkkipäivänään Viljakaisen napakympein 11 – 7. Salosen merkkipäivän selitys on se, että päivälleen kahdeksantoista vuotta sitten hän voitti vakiokiväärin maailmanmestaruuden Italian Tolmezzossa. Ylimääräiset onnittelut Jukalle siitäkin!

Y70-sarjan makuukilpailun voitti Kauko Kaartinen tuloksella 291 (96, 98, 97). Y60-sarjan makuukilpailun voitti Ralf Westerlund (RS) hyvällä tuloksella 295 (99, 98, 98).

Y20-sarjan voittoon ampui Kyrkslätt Skytteföreningin Petra Liljeberg hyvällä tuloksella 290 jättäen taakseen Raseborg Skyttarien Anto Aprelevin (284) ja KSF:n Jan Liljebergin (281).

Vapaakiväärin asentojen ja vakiokiväärin makuun joukkuekilpailut voitti Säkylän Seudun Ampujat. Joukkueessa ampuivat Matti Viljakainen, Jorma Röppänen ja Heikki Ranne.

Lisää tuloksia LAS:n sivuilla: