Sami Ritsilä voitti kaksoistrapin SM-kultaa
19.8.2012 klo 12:00

Sami Ritsilä voitti sunnuntaina toisen Suomen mestaruutensa. (Kuva viime vuoden EM-kilpailuista)

Sami Ritsilä on voittanut yleisen sarjan Suomen mestaruuden sunnuntaina Hollolan Hälvälässä jatkuneissa kaksoistrapin SM-kilpailuissa.

Rantasalmen Urheilu- ja Metsästysampujia edustava Sami Ritsilä rikkoi 186 kiekkoa. Peruskilpailussa hänen tuloksensa oli 138 ja finaalissa 48.

– Tulos on tosi hyvä, ja se on yhteistulosennätykseni. Kilpailussa fiilis oli hyvä. Olen pitänyt ampumatuntumaa yllä keväästä lähtien. Työt ovat vähän sotkeneet harrastustani, Ritsilä naurahti.

Hän voitti SM-kultaa kaksi vuotta sitten, ja viime vuonna hän sijoittui pronssille.

– Keli oli vähän sateinen ja pimeä, mutta se vaikutti yllättävän vähän. Finaalin kaksi pummia tuli ihan lopussa. Olisihan se ollut kiva ampua täydet 50, mutta ei tulos minua jäänyt mitenkään kaivelemaan. Laji muistutti taas luonteestaan, Ritsilä jatkoi.

Toiseksi sijoittui Orimattilan Seudun Urheiluampujien (OSU) Niko Hyvärinen, jonka tulos oli 172 (129+43). Pronssimitaliuusinnassa Pieksämäen Seudun Ampujien Juuso Ikävalko nappasi mitalin ennen OSU:n Juha Perttolaa. Viime vuoden Suomen mestari Simo Köylinen (OSU) sijoittui nyt viidenneksi.

Joukkuemestaruuden voitti OSU I, ja hopealle sijoittui OSU II. Kolmas oli PiekSA.

LV1-sarjan voitti Jurvan Metsästysseuraa edustava Heimo Lehtola tuloksella 96 (74+22) ja hopean otti Trap-73:n Vesa Järvinen.