Artem Nekrasov poikien kaksoistrapin ykkönen Orimattilassa
23.8.2012 klo 12:00

Venäjän Artem Nekrasov voitti torstaina Orimattilassa poikien kaksoistrapin. Kuvat: Lassi Palo
Artem Nekrasov.
Juuso Ikävalko tähtäsi kuudenneksi.
Orimattilan kansainväliseen nuorten haulikkocupiin osallistuu kaksitoista maata.
Kisojen avajaiset olivat torstaiaamuna.

Venäjän Artem Nekrasov on voittanut poikien kaksoistrapin torstaina Orimattilassa alkaneessa nuorten kansainvälisessä haulikkocupissa. Hän rikkoi 190 (142+48) kiekkoa. Paras suomalainen oli kuudenneksi sijoittunut Juuso Ikävalko tuloksellaan 170 (125+45).

Orimattilan Salolan ampumaradalla järjestetään 23.-26. elokuuta kansainvälisen nuorten haulikkocupin kolmas osakilpailu ja cupfinaalit. Lajit ovat kaksoistrap, trap ja skeet.

Pääosin sateisessa säässä ammutussa poikien kaksoistrapin kisassa ykkönen oli odotetusti Venäjän Artem Nekrasov, joka on kevään EM-kilpailujen poikien ykkönen ja viime vuoden MM-hopeamies. Hänen tuloksensa oli mainio 190 (142+48).

Hänen maanmiehensä, EM-kilpailujen kolmonen Kirill Fokejev, oli kilpailun kakkonen tuloksellaan 183 (139+44). Aiemminkin Orimattilan kilpailuun osallistuneet intialaiset Ankur Mittal ja Shayan Masood nappasivat kolmannet ja neljännet sijat.

Pieksämäen Seudun Ampujia edustava Juuso Ikävalko oli kisan kuudes ja paras suomalainen rikottuaan 170 (125+45) kiekkoa. Kannuksen Ampujien Joni Niemonen oli kahdeksas (121), Ikävalkon seuratoveri Miki Ylönen yhdeksäs (116) ja järjestävän seuran Orimattilan Seudun Urheiluampujien Juho-Pekka Maunula kymmenes (114).

Ensimmäisen kerran kansainvälisiin kisoihin osallistunut Ylönen ampui viime lauantaina Y15-sarjassa uuden peruskilpailun SE:n (113) ja finaalin jälkeisen uuden SE:n 152.

Haulikkocupin aikaisemmat osakilpailut on ammuttu Saksan Suhlissa ja Italian Porpettossa. Kunkin osakilpailun kaksi parasta pääsee Orimattilan osakilpailun jälkeen ammuttavaan cupfinaaliin. Kotimaisten kilpailijoiden lisäksi osanottajia on saapunut yhdestätoista maasta eli Yhdysvalloista, Saksasta, Iso-Britanniasta, Kyprokselta, Turkista, Venäjältä, Belgiasta, Ranskasta, Virosta, Italiasta ja Intiasta.

Kyseessä on Vierumäellä helmikuussa järjestettyjen ilma-aseiden EM-kilpailujen jälkeen osallistujamaiden määrässä mitattuna suurin kansainvälinen ampumakilpailu Suomessa tänä vuonna.

Nuoria ampujia on mukana yhteensä 105. Trapiin osallistuu 52 ampumaurheilijaa, joista tyttöjä on kolmetoista. Skeetin 43 osanottajasta tyttöjä on kymmenen. Cupin avauspäivänä järjestettyyn kaksoistrapiin osallistui kymmenen poikaa.

Perjantai on Orimattilassa harjoituspäivä. Trap ja skeet ammutaan siten, että tyttöjen kilpailu (75 kiekkoa finaaleineen) sekä cup-finaali ammutaan lauantaina 25. elokuuta. Pojat jatkavat sunnuntaina 26. elokuuta vielä 50 kiekkoa, jonka jälkeen he ampuvat finaalin ja cup-finaalin.

4. Kansainvälinen nuorten haulikkocup
23.-26.8. Orimattila

Tulokset to 23.8.

Kaksoistrap 150 kiekkoa + 50 kiekon finaali, pojat: 1) Artem Nekrasov Venäjä 190 (142+48), 2) Kiril Fokejev Venäjä 183 (139+44), 3) Ankur Mittal Intia 177 (131+46), 4) Shayan Masood Intia 176 (130+46), 5) Roman Zagumennov Venäjä 171 (129+42), 6) Juuso Ikävalko Suomi 170 (125+45), 7) Ilja Starykh Venäjä 124, 8) Juho Niemonen Suomi 121, 9) Miki Ylönen Suomi 116, 10) Juho-Pekka Maunula Suomi 114.

Joukkuekilpailu: 1) Venäjä 405, 2) Suomi 355.

Cup-finaali: 1) Nekrasov 49, 2) Masood 47, 3) Zagumennov 44, 4) Fokejev 43, 5) Mittal 39, 6) Ikävalko 38.