Peltoniemi ja Rinta-Keturi kiväärin yllätysmestarit
25.8.2012 klo 12:00

Pienoiskiväärin makuuasennon Suomen mestaruuksista kilpailtiin lauantaina Mikkelissä erittäin tasaväkisesti. Sen kukkuraksi mestareiksi tähtäsi kaksi yllättäjää: naisten sarjan osuvin oli Äänekosken Ampujien Paula Peltoniemi tuloksella 597 ja Y-sarjan tarkin oli Säkylän Seudun Ampujien Juha Rinta-Keturi pistein 698. Myös Rinta-Keturi ampui peruskilpailussa Peltoniemen tapaan 597. Vain miehillä pienoiskivääriammunta makuulta on olympialaji, siksi miehet jatkoivat peruskilpailun 60 laukauksen jälkeen vielä 10 finaalilaukauksella.

Mestarit paransivat ennätyksiään yhdellä pisteellä kumpikin. Peltoniemi asuu Äänekoskella, jossa ei ole mahdollisuuksia ampua pienoiskiväärillä. Hyvä ilma-aserata toki kunnasta löytyy.

-Muutamme lähiaikoina Saarijärvelle ja siltä löytyy paikka myös ruutiaseella ampumiseen, kertoi liiketaloutta Jyväskylässä opiskeleva 24-vuotias voittaja. Viime vuonna hän sijoittui samalla radalla SM-kisassa 15. tilalle tuloksella 578.

-Kisa sujui nyt yli odotusteni. Saavutin ensimmäisen pienoiskiväärin naisten sarjan SM-mitalini.

Pauliina Frilanderin hopeinen mitali oli myös pienoinen yllätys, samoin Viivi Nuottajärven kolmas sija. Kansainväliset tähtemme Hanna Etula ja Marjo Yli-Kiikka yltivät vasta seuraaville sijoille – tosin samalla 593 pisteen tuloksella Nuottajärven kanssa.

Rinta-Keturi jäähdyttelee

Rinta-Keturi päätti kaksi vuotta sitten lopettaa tavoitteellisen harjoittelun. Parin vuoden tauon jälkeen hän kykeni huippu oloissa voittamaan Suomen mestaruuden ja tekemään oman ennätyksensä.

-Nykyinen ampumaharrastukseni on minulle hyvää terapiaa. Tämä voitto ei muuta aiemmin tekemääni lopettamispäätöstä. Olin täällä lähinnä joukkueen jäsenenä, selvitti Porin Prikaatin esikunnassa Säkylässä palveleva yllättäjä. Viime vuonna hän sijoittui SM-kisassa Mikkelissä 45:nneksi tuloksella 581.

Y-sarjan mitaleista kilpailtiin ”verisesti”. Kiväärilajien päävalmentaja Juha Hirvi laukoi vanhasta muistista toiseksi häviten vain kymmenyksen voittajalle. Kymmenyksen Hirven perässä oli kansainvälisillä kentillä jo menestynyt Kankaanpään Juho Kurki. Hän kiri mitalisijalle hyvän finaalinsa (103,8) ansiosta.

Päävalmentaja Hirvi oli ilahtunut hyvästä tulostasosta niin naisten kuin Y-sarjassa. Siihen auttoi osaltaan hyvä ampumakeli. SM-kilpailut jatkuvat sunnuntaina. Naiset ampuvat 3×20 ja miehet 3×40 laukauksen kolmiasentokilpailun.