Marko Räsänen hopealle sotilaiden Pohjoismaisissa kilpailuissa
28.8.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Marko Räsänen jatkoi hyvää kesäkauttaan sijoittumalla hopealle isopistoolissa Norjan Elverumissa ammuttavissa 44.sotilaiden Pohjoismaisissa kilpailuissa. Räsänen laukoi tuloksen 583.

Elverumin aamu valkeni kylmänä kolmiasteisena syysaamuna. Suomalaiset näyttivät osaamistaan jo aamupäivällä ammutussa isopistoolin joukkuekilpailussa ottamalla voiton Suomeen. Tiukka kisa ratkesi vasta tasatuloslaskennan jälkeen, kun Tanskan joukkueella oli sama lopputulos 2280. Sisäkymppien tilanne oli suotuisa Suomelle luvuin 55 – 51. Joukkueessa ampuivat Marko Räsänen, Kai Jahnsson, Ville Nousiainen, Petri Ylinen ja Jorma Jäntti. Joukkuekisan kolmas oli Ruotsi.

Iltapäivän henkilökohtaisen kilpailun ampuivat kaikki kilpailuihin osallistuneet. Tarkkuusosan jälkeen kilpailu oli äärimmäisen tiukka. Johdossa oli Norjan elävä pistoolilegenda Pål Hembre tuloksella 293. Toisena pisteen takana oli Marko Räsänen ja kolmantena Jorma Jäntti, niin ikään pisteen jäljessä Räsästä. Suomalaisista Petri Ylisellä oli vielä jonkinlaiset mahdollisuudet kärkeen hänen ammuttuaan 286.
Pikaosion alku meni kolmen kärkiampujan säilyttäessä keskinäisen asemansa. Välillä Räsänen kävi jo tasapisteissä Hembren kanssa, mutta yksi heikompi sarja, jossa kasa oli aavistuksen verran sivussa, tiputti Räsäsen hetkeksi Jäntin taakse. Sieltä Räsänen oli kiivennyt jo takaisin jaetulle toiselle sijalle, kun Jäntillä tapahtui jotain kummallista ja laukauksen osoitetta ei saatu selville – tuomio: ohilaukaus! Jäntti kertoi ammunnan jälkeen, että jo nostossa oli hieman ongelmia, mutta ohilauksen varsinainen syy oli liipaisinkontrollissa. "En ollut varma oliko etuveto jo vedetty, ja siinä kiireessä otin kaikki kerralla taakse", Jäntti totesi kilpailun jälkeen. Pronssisija oli menetetty, mutta hyvästä suomalaiskaartista nousi Petri Ylinen pronssimitalin voittajaksi pistein 578.

Marko Räsänen otti hopeaa tuloksella 583 (292-291), voiton napatessa Hembre huipputuloksella 591 (293-298).

Henkilökohtaiset tulokset
1. Pål Hembre, NOR 591
2. Marko Räsänen, FIN 583
3. Petri Ylinen, FIN 578
x. Kai jahnsson, FIN 573
x. Jorma Jäntti, FIN 568
x. Ville Nousiainen, FIN 553

Aamupäivällä Suomi saavutti pronssia vakiokiväärin joukkuekilpailussa Norjan ja Tanskan jälkeen. Suomalaisista paras oli Henri Häkkinen tuloksella 588. Voiton vei Lontoon olympiakävijä Ole-Kristian  Bryhn (NOR) tuloksella 591.