Marko Räsänen ja Henri Häkkinen pronsseille pika-ammunnoissa
29.8.2012 klo 12:00

Marko Räsänen jatkoi mitalien saalistamista 44.sotilaiden pohjoismaisissa mestaruuskilpailuissa. Tänään pistoolin pika-ammunnassa hän nappasi pronssia tuloksella 576 pistettä. Vastaavasti Henri Häkkinen otti pronssia kiväärin pika-ammunnassa ja paransi aamun joukkuekilpailussa ampumaansa tulosta pisteellä.

Pistoolin pika-ammunnan hopea jäi Räsäseltä vain pisteen päähän, kun Tanskan Jan Truelsson kykeni kasaamaan 577 pistettä. Voiton vei totuttuun tapaan Norjan Pål Hembre tuloksella 590. Hembren tulos uudistaa myös tässä lajissa vuodelta 1990 saakka olevan sotilaiden pohjoismaisen ennätyksen. Vanha oli Norjan Ragnar Jelsnesin ampuma 588 ja sitä oli Hembrekin ehtinyt vuosien varrella sivuta jo neljästi. Ennätysmerkintä tuolle tulokselle oli lisäksi Norjan Öystin Säteriltä vuodelta 1994. Hembre paransi eilen myös isopistoolin sotilaiden pohjoismaista ennätystä lukemiin 591.

Eilen Marko Räsänen saavutti hopeaa isopistoolikilpailussa tuloksella 583.

Muiden suomalaisten tulokset pistoolin pika-ammunnassa olivat Petri Ylisen 571, Kai Jahnssonin 569, Jorma Jäntin 562 ja Ville Nousiaisen 498. Nousiaisen ase lopetti toimimasta kilpailun loppupuolella.

Pistoolin pika-ammunta koostuu neljästä 10 sekunnin, neljästä 8 sekunnin ja neljästä 6 sekunnin sarjasta, joissa kussakin ammutaan viisi patruunaa. Aseena on isopistooli ja tauluna 25 metrin pistooliammunnan pika-osion taulu.

Henri Häkkinen nappasi pronssia kiväärin pika-ammunnassa

Henri Häkkinen saavutti kolmannen sijan kiväärin pika-ammunnassa. Häkkisen tulos henkilökohtaisessa kilpailussa oli 564 (195-179-190). Häkkisen pysty takerteli molemmissa sarjoissa, mutta todellista huonoa tuuria oli ensimmäisessä polvisarjassa. Tuloksena oli 93 pistettä, mutta kaikki yhdeksiköt olivat alle puolen sentin päässä kympin viivasta. Häkkinen oli kuitenkin kokonaisuutena tyytyväinen polviammuntaansa. Se on ollut tämän kesän parasta kehitystä.

Ensikertalaisena matkassa ollut Juho Kurki kuvaili pika-ammuntaa varsin mukavaksi kokemukseksi. Miehen tuloksia pika-ammunnassa, 530 ja 540, voidaan pitää varsin hyvinä aloittelijalle. Kurki valittiiin kilpailuihin ensisijassa vakiokivääriin, mutta sääntöjen mukaan ampuja joutuu ampumaan molemmat lajit.

Vakiokiväärin henkilökohtaiset tulokset:
1. Ole-Kristian Bryhn, NOR 572 (194-186-192)
2. Odd Arne Brekne, NOR 568 (198-180-190)
3. Henri Häkkinen, FIN 564 (197-169-190)
10. Kari Pennanen, FIN 549 (191-172-189)
11. Juho Autio, FIN 548 (197-175-184)
13. Juha Rutonen, FIN 542 (197-169-176)
16. Juho Kurki, FIN 540 (187-163-90)

Kiväärin pika-ammunta on pitkälti samanlainen kilpailu kuin vakiokiväärikilpailu, mutta kilpailu ammutaan 10 laukauksen sarjoittain komennettuina. Makuusarjoilla on aikaa 90 sekuntia sekä pystystä ja polvelta 120 sekuntia.