Lontoon paralympialaiset avattiin
30.8.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Veikko Palsamäki ja Minna Leinonen Lontoon paralympialaisten avajaisissa keskiviikkoiltana. Kuva: Suomen Paralympiakomitea / Maiju Torvinen

Leo-Pekka Tähti johdatti Suomen joukkueen täyden katsomon eteen olympiastadionille Lontoon paralympialaisten avajaisissa keskiviikkoiltana.

Kolminkertaiselle paralympiavoittajalle Leo-Pekka Tähdelle lipunkantajana toimiminen oli kunniatehtävä, johon hän mielellään suostui.

– Tämä oli ainutlaatuinen kokemus! Kun Suomi kuulutettiin sisään ja pääsimme vihdoin stadionille, oli perhosia vatsassa. Oli kunnia kantaa Suomen lippua. Tällainen tapahtuma ei unohdu koskaan, Tähti sanoi johdatettuaan joukkueen paikoilleen.

Suomen joukkueesta avajaisiin osallistui paljon urheilijoita, muun muassa kaikki ampumaurheilujoukkueeseen kuuluvat.

– Upea, hyvällä ajatuksella tehty show! Viime hetkeen asti jännitimme alkaako sataa vai ei, onneksi ei. Moni näki kuningatar Elisabetin "livenä" ensimmäisen kerran, ampujien valmentaja Pirjo Peltola kertoi.

Ampujat Minna Leinonen ja Veikko Palsamäki aloittavat kisarupeamansa lauantaina.

Osa urheilijoista, kuten esimerkiksi jousiampujat, osa miesten maalipalloilijoista ja judoka Jani Kallunki, jätti kuitenkin avajaiset väliin, sillä heidän kilpailunsa alkavat jo tänään torstaina.

Lisää tietoa kilpailuista löydät täältä ja täältä.