Haulikkoammunnan Superfinaali: Satu Mäkelä-Nummela voitti naisten trapin, Katja Poutanen skeetin ykkönen
1.9.2012 klo 12:00

Satu Mäkelä-Nummela on voittanut naisten trapin Hollolan Hälvässä järjestettävässä haulikkoammunnan Superfinaalissa, joka on haulikkolajien rankingsarjan päätöskilpailu. Skeetin ykkönen oli Katja Poutanen.

Superfinaalissa ovat mukana eri ikäluokkien Suomen huiput. Kilpailuun oli ilmoittautunut 170 ampujaa. Ensimmäisenä kilpailupäivänä lauantaina ammuttiin naisten trap- ja skeet-kilpailut sekä miesten trapin ja skeetin ensimmäiset kolme sarjaa eli 75 kiekkoa.

Naisten kilpailuissa ammuttiin 75 kiekon peruskilpailu ja 25 kiekon finaali. Voittajia olivat Orimattilan Seudun Urheiluampujien Satu Mäkelä-Nummela ja Hyvinkään Metsästysampujien Katja Poutanen. Mäkelä-Nummela rikkoi trapissa 84 (67+17) kiekkoa ja Poutanen skeetissä 84 (62+22) kiekkoa.

Trapissa toisesta sijasta käytiin uusinta Sibbo Skyttegilleä edustavan Mopsi Veromaan ja Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustavan Marika Salmen välillä. Veromaa voitti uusinnan ja sijoittui toiseksi. Mäkelä-Nummela, Salmi ja Veromaa kuuluivat toukokuussa järjestetyissä haulikkolajien EM-kilpailuissa pronssia voittaneeseen Suomen joukkueeseen.

Trapissa yleistä sarjaa johtaa ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen Lahden Ampumaseuraa edustava Ari Jokinen tuloksella 70. Sibbo Skyttegillen Heikki Svahn on toisena tuloksella 67 ja samaa seuraa edustava Veli-Matti Matikainen kolmantena tuloksella 66.

Joukkuekilpailua johtaa Sibbo Skyttegillen joukkue Veli-Matti Matikainen, Jukka Takala ja Roni Vitali tuloksella 184. Toisena on Lahden Ampumaseuran joukkue LAS I samalla tuloksella. LAS:n joukkueessa ampuvat Ari Jokinen, Antti Virolainen ja Risto Rämö.

Naisten skeetin kilpailussa voiton vei siis Katja Poutanen. Toiseksi sijoittui Sibbo Skyttegillen Kirsi Sukula tuloksella 83, ja kolmas oli Kaisa Kurki Ala-Hämeen Ampujista. N20-sarjan voiton vei Niina Aaltonen Rauman Seudun Urheiluampujista tuloksella 75 (57+18) ja toiseksi tuli Kaakkois-Suomen Haulikkoampujien Heidi Hämäläinen.

Skeetissä yleistä sarjaa johtaa ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen Lounais-Hämeen Ampujia edustava Janne Himanka tuloksella 73. Toisena on Lahden Ampumaseuran Jesse Louhelainen, joka on vain kiekon päässä kärkipaikasta. Kolmantena on Jukka Paananen Salon Seudun Ampujista tuloksella 71.

Joukkuekilpailua johtaa tuloksellaan 213 Sibbo Skyttegillen joukkue, jossa ampuvat Lauri Leskinen, Simo Väätäinen ja Krister Kärki. Lahden Ampumaseuran joukkue (Jesse Louhelainen, Henri Sorvo, Tommi Takanen) on toisena.

Superfinaali jatkuu sunnuntaina kello 10.00. Miehet ampuvat trapin ja skeetin peruskilpailun viimeiset 50 kiekkoa ja 25 kiekon finaalin.

Haulikkoammunnan Superfinaali
1.-2.9. Hollola, Hälvälä

Tuloksia la 1.9.

Naisten trap 75 kiekkoa + 25 kiekon finaali: 1) 1) Satu Mäkelä-Nummela OSU 84 (67+17), 2) Mopsi Veromaa SSG 77 (59+18/uusinta 1), 3) Marika Salmi OSU 77 (59+18/0), 4) Marja Maunula OSU 63 (52+11).

Naisten skeet 75 kiekkoa + 25 kiekon finaali: 1) Katja Poutanen HyMa 84 (62+22), 2) Kirsi Sukula SSG 83 (62+21), 3) Kaisa Kurki A-HA 78 (59+19), 4) Maria Mustakangas A-HA 76 (59+17), 5) Hanna-Leena Wejberg HyMa 73 (53+20).

N20 skeet 75 kiekkoa + 25 kiekon finaali: 1) Niina Aaltonen RSA 75 (57+18), 2) Heidi Hämäläinen K-SHa 66 (48+18).

Lisää tietoa kilpailuista löydät täältä.