Kai Jahnsson 11:s ilmapistoolin maailmancupin finaalissa Bangkokissa
27.10.2012 klo 12:00

Kai Jahnsson sijoittui maailmancupin finaalissa 11:nneksi lauantaina Bangkokissa. Kuvassa hän keskittyy Lontoon olympialaisissa. Kuva: Lehtikuva

Kai Jahnsson on sijoittunut 11:nneksi miesten ilmapistoolin maailmancupin finaalissa Thaimaan Bangkokissa. Hänen tuloksensa oli 574.

Bangkokissa päättyi tänään Kansainvälisen ampumaurheiluliiton ISSF:n kivääri- ja pistoolilajien maailmancupin finaali. Kai Jahnsson oli kilpailun ainoa suomalainen osanottaja. Finaalitapahtumaan osallistui 93 urheilijaa, jotka edustivat 34 maata. Satu Mäkelä-Nummela voitti naisten trapin Sloveniassa syyskuussa järjestetyssä haulikkolajien maailmancupin finaalissa.

Jahnsson ei ollut koskaan aikaisemmin osallistunut maailmancupin finaaliin. Poliisien Ampumaseuraa edustava Jahnsson lähti kaukomatkalle hyvillä mielin ja hyvin fiiliksin. Rentoa tekemistä, kuten tänä vuonna on ollut, hän mietti aiemmin syksyllä. Jahnssonin mukaan Bangkokiin oli mukava lähteä myös siksi, että kauden tärkeimmät jutut ovat jo takana. Maailmancupin finaali on kivaa ekstraa, ja siellä ovat kauden parhaat paikalla, hän totesi ennen kisamatkaansa.

Jahnsson ampui huhtikuussa Lontoon maailmancupissa tuloksen 687,9 (588+99,9), joka on uusi finaalin jälkeinen Suomen ennätys. Peruskilpailun tulos oli myös uusi SE. Elokuussa Lontoon olympialaisissa hyvä tahti jatkui, sillä hän pääsi upeasti finaaliin ja sijoittui kahdeksanneksi tuloksellaan 679,1 (583+96,1).

Bangkokissa Jahnssonin tulos oli 574. Hänen sarjansa olivat 94+98+96+98+94+94.

Kilpailun ykkönen oli Venäjän Leonid Ekimov, joka tähtäsi pisteet 684,8 (582+102,8). Toiseksi sijoittui kiinalainen Zongliang Tan ja kolmanneksi Turkin Yusuf Dikec. Kilpailu oli tiukka, sillä kärkikolmikko oli vain 0,3 pisteen sisällä.

Maailmancupin finaalin yhdestätoista osanottajasta neljä sijoittui Lontoon olympialaisissa kahdeksan parhaan joukkoon. Jahnssonin lisäksi Lontoon olympialaisissa hopeaa voittanut Italian Luca Tesconi oli nyt kahdeksas, ja Lontoon pronssimitalisti, Serbian Andrija Zlatic, sijoittui neljänneksi. Espanjalainen Pablo Carrera sijoittui Lontoossa kuudenneksi, nyt viidenneksi.

Maailmancupin viimeisenä kilpailupäivänä kilpailtiin myös naisten ilmapistoolissa sekä miesten ja naisten ilmakiväärissä. Naisten ilmapistoolin voitti Ukrainan Olena Kostevitsh tuloksella 486,4 (388+98,4). Kiinan Qinan Zhu oli miesten ilmakiväärin ykkönen, ja naisten ilmakiväärin tarkin oli saksalainen Sonja Pfeilschifter. Heidän tuloksensa olivat 700,8 (598+102,8) ja 503,2 (399+104,2).

Jahnsson kilpaili samana päivänä kuin Ampumaurheiluliiton kauden päätöstilaisuus Grande Finale järjestetään Vierumäellä. Siellä julkistetaan lauantai-iltana vuoden parhaat ampumaurheilijat.

– Muut valitsevat kauden parhaat, en ota valintoihin sen enempää kantaa, Jahnsson on todennut.

Hänen pitkä kautensa ei pääty vielä tähänkään, sillä joulukuussa ovat vielä vuorossa sotilaiden MM-kilpailut, jotka järjestetään Kiinassa.

ISSF:n maailmancupin finaali, kivääri- ja pistoolilajit
22.-28.10. Bangkok, Thaimaa

Tuloksia la 27.10.

Miesten ilmapistooli 60 ls + 10 ls finaali: 1) Leonid Ekimov Venäjä 684,8 (582+102,8), 2) Zongliang Tan Kiina 684,7 (585+99,7), 3) Yusuf Dikec Turkki 684,5 (583+101,5), 4) Andrija Zlatic Serbia 682,7 (580+102,7), 5) Pablo Carrera Espanja 682,1 (582+100,1), 6) Ismail Keles Turkki 681,0 (582+99,0), 7) Daemyung Lee Etelä-Korea 680,9 (580+100,9), 8) Luca Tesconi Italia 675,3 (580+95,3), 9) Denis Kushnirov Ukraina 579, 10) Vladimir Isakov Venäjä 576, 11) Kai Jahnsson Suomi 574.

Lisää tietoa kilpailuista löydät täältä.