Sami Heikkilä viihtyi erinomaisesti Linnan juhlissa: ”Hieno ilta!”
7.12.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Sami Heikkilä itsenäisyyspäivänä Linnan juhlissa. Kuva: Lehtikuva

Sami Heikkilä nautti itsenäisyyspäivän tunnelmasta arvokkaassa seurassa Linnan juhlissa torstaina.

– Oli se hieno tapahtuma ja ilta, hän kertoi fiiliksistään perjantaiaamuna, jolloin hän oli jo palannut arkeen eli oli matkalla liikkuvan maalin ampujien leirille Inkooseen.

– Tosi siisti juhla! Mutta kieltämättä mukavampaa olisi ollut, jos olisin mennyt sinne jonkun kanssa. Pääsin kyllä juttusille muiden vieraiden kanssa, mutta ei ollut helppo mennä johonkin keskusteluporukkaan mukaan, hän sanoi.

Linnan maineikas booli oli Heikkilän mukaan ”aika jytkyä”.

– Ei sitä kovin paljon voinut nauttia, kun aamulla piti olla valmiina kovaan treenipäivään Inkoossa. Otan tänään kaiken irti Inkoon radasta eli aion ampua noin 300 laukausta.

Torstain juhlapuku oli siis vaihtunut nopeasti huomattavasti tutumpaan ampumaurheilijan asuun. Heikkilän juhlahumu tosin kesti kaksi päivää, sillä keskiviikkona hänellä olivat ylioppilasjuhlat. Ne järjestettiin Kangasalla.

– Oli tosi helpottavaa painaa lakki päähän, hän sanoi.

Heikkilä sai marraskuun puolivälissä tasavallan presidentin kanslian lähettämän kutsun itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Heikkilä hehkuttikin tuoreeltaan Facebookissa, että ”nyt tiedän mitä teen itsenäisyyspäivänä”. Ensin hän sanoi jonottavansa punaisella matolla pari tuntia, sitten käy puristamassa presidentti Sauli Niinistön kättä ja lopulta suuntaa kohti seisovaa pöytää.

– Kättely meni tosi nopeasti, enkä oikein ehtinyt sitä edes jännittää. Kätellessä sanoin ”herra presidentti, ampumaurheilija Sami Heikkilä Kangasalta, hyvää itsenäisyyspäivää”. Kävin tanssimassakin eli kaikki tuli koettua Linnassa, josta lähdin jatkoille puoli kahdentoista aikaan.

Liikkuvan maalin kokeneen erikoismiehen Krister Holmbergin tietojen mukaan Heikkilä oli ensimmäinen liikkuvan maalin ampuja, joka sai kutsun Linnaan. Heikkilä, 19, palkittiin lokakuussa Ampumaurheiluliiton Vuoden nuorena ampumaurheilijana. Kangasalan Kymppi 64 -seuraa edustava Heikkilä nappasi helmikuussa Vierumäen EM-kotikisoista täyspotin eli neljä kultamitalia ja Ruotsin Västeråsissa ja Tukholmassa kesäkuussa järjestetyistä MM-kilpailuista viisi kultaa, yksi hopea ja kaksi pronssia. Mitalisaldossa ovat mukana niin henkilökohtaiset kilpailut kuin joukkuekilpailutkin.

Heikkilä oli yllättynyt saamastaan kutsusta, jota hän ei ”todellakaan” osannut odottaa. On erittäin hienoa, että arvostusta tulee myös tällä tavoin, hän sanoi kutsun saatuaan. Hänen mukaansa kutsu korosti vielä enemmän tämän vuoden hyvyyttä.

Heikkilä aloitti lokakuussa varusmiespalveluksensa Lahden Urheilukoulussa. Armeijan arkeen hän palaa taas viikonvaihteen jälkeen.

– Olen onnellinen, että sain kokea tällaisen itsenäisyyspäivän juhlan, Heikkilä sanoi.