Sotilaille 7. sija pistoolin pika-ammunnan joukkuekilpailussa
7.12.2012 klo 12:00

Suomen sotilasmaajoukkue sijoittui seitsemänneksi 47.sotilaiden maailmanmestaruuskilpailujen pistoolin pika-ammunnassa itsenäisyyspäivänä Kiinan Guanzhoussa. Mitalit jäivät kuuden pisteen päähän.

Kilpailujen toiseksi viimeinen päivä valkeni aurinkoisena ja täynnä odotuksia. Pistooliampujien lajina oli pistoolin pika-ammunnan joukkuekilpailu, jossa Suomi sijoittui hienosti seitsemänneksi. Suomalaisittain parhaaksi lajiksi arvioitu pika-ammunnan joukkuekilpailu ei tuonut vieläkään kauan kaivattua pistoolimitalia.

Ensimmäisenä tulilinjalle asettui Suomussalmen Marko Räsänen, joka ampui päivän yhdeksänneksi parhaan tuloksen 581, ja selvisi suoraan jatkoon. Räsäsen ammunta kulki hyvin koko kilpailun ajan 6-sekuntisen alun pientä notkahdusta lukuunottamatta.

Muista suomalaisista Kai Jahnsson ampui 572, Ville Nousiainen 571 ja Petri Ylinen 563. Myös Jahnsson ja Nousiainen selvisivät tulosvertailun kautta jatkoon torstaina ammuttavaan henkilökohtaiseen kilpailuun.

Pistoolin pika-ammunnassa sotilaskilpailuissa ammutaan isopistoolilla 60 laukausta. Kilpailu koostuu kolmesta osiosta, joissa kussakin ammutaan neljä viiden laukauksen sarjaa "kuviotauluun". Ensimmäisessä osiossa aikaa on käytössä 10 sekuntia, toisessa 8 sekuntia ja viimeisessä 6 sekuntia.