Juho Kurki Kupittaalla 597!
9.12.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Juho Kurki lähenteli ilmakiväärillään 24-vuotiaiden SE-tulostaan sunnuntaina Kupittaalla. Kuvat Matti Erkkilä
Mikkelin Ampujien Sanna Ihalainen oli naisten ilmapistoolin voitossa kiinni viimeiseen laukaukseen saakka. Sen lipsahdus pudotti valmennusryhmään haluavan yllättäjän kolmanneksi.
Poliisien Ampumaseuran tytöt laukoivat ilmakiväärin N16-sarjan Suomen ennätykseksi 1156 pisteen tuloksen. Kuvassa Henna Viljanen (vas.), Armi Häkkinen ja Jenna Kuisma.

Juho Kurki teki sunnuntaina Turun Seudun Ampujien Kupittaan 40-vuotisjuhlakisassa 24-vuotiaiden sarjassa mainion kiväärituloksen 701,4 pistettä. Peruskilpailun 597 sai jatkeekseen finaalissa 104,4. Kurki jäi pisteen verran sarjan Suomen ennätyksestään.

Juho Kurki on aloittanut uuden ilma-asekauden hyvin tuloksin. Lauantaina hän teki Kupittaalla 595 pisteen tuloksen, ja sunnuntaina hän oli kahden pisteen verran vielä tarkempi.

Juhon ensi vuoden ohjelma alkaa hahmottua: Tammikuussa Ruotsiin ja Saksaan. Helmikuussa EM-kisoihin Tanskaan. Keväällä ja alkukesästä hän haluaisi osallistua joihinkin maailman cupin kilpailuihin ja kesällä ruutilajien EM-kisoihin. ”Jos valitaan”, Kurki pehmensi.

Naisten ilmapistoolin peruskilpailussa Paula Viitasaari ja Sanna Ihalainen ottivat finaalin kärkipaikat tuloksin 376 pistettä. Mikkelin Ampujien Ihalainen osui hyvin finaalissakin ja teki hieman eroa Viitasaareen. Kun viimeistä laukausta tähdättiin, hänen johtonsa oli reilun pisteen verran. Päätöslaukaus epäonnistui. Kuutonen pudotti hänet kolmanneksi Paula Viitasaaren ja Karoliina Hellen kiriessä yllättäjän edelle.

-Paransin pisteellä peruskilpailun ennätystäni, kolme vuotta ammuntaa harrastanut Sanna kertoi. Finaalikokemusta hänellä on vain muutaman kisan verran. Se ei kuitenkaan näkynyt viimeistä laukausta lukuun ottamatta hänen suorituksessaan.

Kaupan alalla työskentelevä Ihalainen ei toistaiseksi ole ottanut ammuntaa vakavasti. Aikaa ei ole ollut paljoa harjoitteluun. Se on kulunut töissä ja koiran koulutuksessa. Silti häntä kiinnostaisi päästä valmennusryhmään opin hakuun.

-SM-kisassa olen ollut kahdesti. Ensimmäisellä kerralla kelvollinen tulos kaatui jännitykseen ja toisella kerralla ase rikkui kesken kisan. Ensi keväänä tavoittelen paikkaa finaalissa.

PAS:n 16-vuotiaat tytöt olivat vireessä. Trio teki komean SE:n 1156 pistettä. Joukkueessa ampuivat Henna Viljanen, Armi Häkkinen ja Jenna Kuisma. Kolmikon keskivauhti oli lähes 386:n pisteen verran.

TSA selviytyi hyvin kisajärjestelyistä. Osanottajia oli kahden päivän kilpailuissa 420. Vastaavaan osanottajamäärään taidetaan Suomessa päästä vain SM-kisoissa.

Tulokset löytyvät osoitteesta www.turunseudunampujat.fi

Matti Erkkilä