Liikkuvan maalin ampujia Linnan juhlissa jo vuonna 1978
11.12.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Matti Säteri on lähettänyt ”ripauksen” liikkuvan maalin historiaa. Toisin kuin Ampumaurheiluliiton nettisivuilla ja Urheiluampuja-lehdessä on otaksuttu, Sami Heikkilä ei ollut ensimmäinen liikkuvan maalin ampuja, joka on saanut kutsun tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhliin.

– Suomen miesten joukkue saavutti 1979 ”kautta aikain” ensimmäisen joukkuemaailmanmestaruuden uudella ME-tuloksella Itävallan Linzissä (liikkuva maali 50m 60ls – tällöin olympialaji). Joukkueessa ampuivat Martti Eskelinen, Jorma Lievonen, Juha Rannikko ja allekirjoittanut, Säteri kirjoittaa viestissään.

Presidentti Urho Kekkonen kutsui maailmanmestarit Linnan juhliin itsenäisyyspäivänä 1979.

– On hienoa, että lajia edelleen arvostetaan, Säteri toteaa tyytyväisenä.

// Artikkelia muokattu 29.3.2021: Juha Rannikko oikaisi tämän tiedon kertomalla, että presidentti Kekkonen kutsui hänet Linnan juhliin jo vuonna 1978. //