Sami Heikkilälle sekajuoksujen SM-kultaa, Porissa ammuttiin kaksi SE:tä
10.2.2013 klo 12:00

Miesten mitalikolmikko: hopeaa Vesa Saviahde (vas.), Sami Heikkilä (kultaa) ja Tomi-Pekka Heikkilä pronssia. Kuvat: Satakunnan Ampujat
Marika Salminen (keskellä) voitti naisten SM-kultaa. Micaela Qvarnström (vas.) sijoittui toiseksi ja Anne Aho kolmanneksi.

Sami Heikkilä on voittanut miesten liikkuvan maalin sekajuoksujen Suomen mestaruuden sunnuntaina Porissa. SM-kilpailuissa ammuttiin tänään kaksi SE:tä: Kangasalan Kymppi-64 miesten joukkuekilpailussa ja N18-sarjan voittaja Elli Räsänen.

Liikkuvan maalin ampujat kilpailivat Suomen mestaruuksista viikonvaihteen ajan Porissa. Sunnuntaina mestaruudet ratkottiin sekajuoksuissa. Miesten mestariksi nousi Kangasalan Kymppi-64:n Sami Heikkilä, joka saisi ikänsä puolesta kilpailla vielä tämän kauden ajan poikien sarjassa.

Heikkilä, 19, voitti sekajuoksujen mestaruuden hyvällä tuloksella 386. Eilen hän sijoittui toiseksi normaalijuoksuissa, jonka ykkönen oli Pohjois-Hämeen Ampujien Vesa Saviahde. Tänään osat vaihtuivat, sillä Saviahde oli nyt toinen.

– Oli huima parannus eiliseen! Valmistautuminen meni paljon eilistä paremmin, laukaukset lähtivät paremmin ja pääkoppa toimi paremmin. Tulos oli tosi hyvä. Kauden ekassa kilpailussa ammuin ennätykseni 390, Heikkilä kommentoi kilpailuaan.

Tämä oli hänen kolmas Y-sarjan SM-kultamitalinsa.

– Kilpailen vielä ensi viikonloppuna ennen EM-kilpailuja. Lähden Odenseen luottavaisin mielin, Heikkilä sanoi.

Ilma-aseiden EM-kilpailut järjestetään 25.2.-3.3. Tanskan Odensessa. Suomen Ampumaurheiluliitto (SAL) on nimennyt kisoihin kuusi liikkuvan maalin ampujaa. Miesten kilpailuun osallistuvat Sami Heikkilän lisäksi Tomi-Pekka Heikkilä (Kymppi-64) ja Krister Holmberg (Raseborgs Skyttar), ja poikien sarjassa kilpailevat Mika Kinisjärvi (Kuopion Ampuma- ja Metsästysseura), Heikki Lähdekorpi (Satakunnan Ampujat) ja Jani Suoranta (Kymppi-64).

Porin SM-kilpailujen päätöspäivänä ammuttiin kaksi Suomen ennätystä. Miesten joukkuekilpailussa Kymppi-64 tähtäsi 1149 pistettä, ja N18-sarjan voittaja Elli Räsänen ampui tuloksen 339. Kuopion Metsästys- Ampumaseuraa edustava Räsänen tähtäsi eilen normaalijuoksuissa myös SE:n.

– Yritimme SE:tä myös normaalijuoksuissa, mutta emme onnistuneet. ”Sekareiden” ennätystä tuskin vähään aikaan rikotaan, Sami Heikkilä sanoi.

Naisten SM-kultaa voitti Turun Seudun Ampujien Marika Salminen tuloksella 357. Satakunnan Ampujien Heikki Lähdekorpi nappasi Y20-sarjassa viikonvaihteen toisen mestaruuden ammuttuaan tuloksen 383. Kymppi-64:n Jani Suoranta hävisi Lähdekorvelle yhden pisteen.

10m liikkuvan maalin SM-kilpailut
Pori 9.-10.2.

Tuloksia su 10.2.

Sekajuoksut, sarja Y: 1) Sami Heikkilä K-64 386, 2) Vesa Saviahde P-HA 384, 3) Tomi-Pekka Heikkilä K-64 381, 4) Krister Holmberg RS 378, 5) Jarmo Pyyhtiä K-64 376, 6) Tarmo Koskela BS-PA 372, 7) Henrik Holmberg RS 371, 8) Markku Jetsonen KAMS 367, 9) Niklas Hyvärinen RS 363, 10) Jukka-Pekka Jokela P-HA 361, 11) Jussi Suoknuuti ESA 358, 12) Mika Mankinen KAMS 355, 13) Kari Koskinen K-64 354, 14) Jarmo Toiva P-HA 353, 15) Matti Hokkanen MA 353, 16) Markus Brandt KAMS 335, 17) Ossi Kohijoki P-HA 334, 18) Vesa-Matti Sallinen P-HA 333, 19) Jari Taskinen NUMA 327, 20) Reino Kiiskinen SA 301.

Sekajuoksut joukkue, sarja Y: 1) Kymppi-64 1149 SE, 2) Raseborgs Skyttar 1112, 3) Pohjois-Hämeen Ampujat 1098, 4) Kymppi-64 1077, 5) Kuopion Ampuma- ja Metsästysseura 1072.

Sekajuoksut, sarja N: 1) Marika Salminen TSA 357, 2) Micaela Qvarnström RS 351, 3) Anne Aho KoE 345, 4) Marianna Mölläri RAM 339, 5) Maria Heikola V-SA 326, 6) Anna-Kaisa Palmen SA 322, 7) Mervi Ala-Kleme KoE 299, 8) Tiina Aalto SMY 292.

Sekajuoksut, sarja Y20: 1) Heikki Lähdekorpi SA 383, 2) Jani Suoranta K-64 382, 3) Juho Riikonen OAS 367, 4) Ville Huomolin ESA 353.

Sekajuoksut joukkue, sarja Y20: 1) Etelä-Saimaan Ampujat 1056, 2) Kuopion Ampuma- ja Metsästysseura 958.

Sekajuoksut, sarja N18: 1) Elli Räsänen KAMS 339 SE, 2) Maija Kuusela RAM 329, 3) Pipsa Taskinen NUMA 317.

Sekajuoksut, sarja Y18: 1) Mika Kinisjärvi KAMS 370, 2) Aatu Suoknuuti ESA 353, 3) Topi Hulkkonen ESA 350, 4) Mika Heikkilä K-64 347, 5) Juuso Väätäinen KAMS 318.

Sekajuoksut, sarja Y16: 1) Jani Huhti LL 357, 2) Heikki Jetsonen KAMS 343, 3) Sami Jetsonen KAMS 297, 4) Frans Sontag RS 293.