Sami Heikkilä: ”Nyt olemme kunnossa!”
17.2.2013 klo 12:00

Liikkuvan maalin erikoismies, Kangasalan Kymppi-64:n Sami Heikkilä oli tyytyväinen viikonlopun kisa-antiin. Meinaan nyt ollaan kunnossa, hän hehkutti viikkoa ennen Tanskan Odensessa järjestettäviä ilma-aseiden EM-kilpailuja.

Nilsiässä kilpailtiin viikonvaihteessa 10m liikkuvan maalin ikämiesten ja -naisten ja liikkuvan maalin putoavien taulujen (kaikki sarjat) SM-kilpailu sekä 10m normaalijuoksujen kansallinen ennätyskelpoinen kilpailu.

– Ammuimme normaalijuoksuissa uuden joukkueiden Suomen ennätyksen. Entinen ennätys koheni 24 pisteellä, Kymppi-64:n Sami Heikkilä iloitsi.

Uusi ennätys kirjataan nyt numeroin 1735 pistettä. Sami Heikkilän isoveli Tomi-Pekka Heikkilä tähtäsi 583 pistettä, Sami Heikkilä 574 pistettä ja Jani Suoranta 578 pistettä. Heidät kaikki on nimetty Suomen EM-joukkueeseen. Sami ja Tomi-Pekka Heikkilä kilpailevat miesten sarjassa ja Suoranta poikien sarjassa.

– Meinaan nyt olemme kunnossa, Sami Heikkilä summasi tunnelmat viikkoa ennen EM-kisojen alkua.

Suoranta tiesi kertoi, että uusi SE on kaksi pistettä maailmanennätystä parempi.

Kuopion Metsästys- ja Ampumaseuran Elli Räsänen kirjasi N16-sarjan normaalijuoksujen uudeksi Suomen ennätykseksi tuloksen 345. Saman seuran ampujat tekivät Y18-sarjassa myös uuden joukkueiden SE:n 1516. Joukkueessa ampuivat Juuso Väätäinen sekä Sami ja Heikki Jetsonen.

Putoavien taulujen Y-sarjan Suomen mestaruuden voitti Tomi-Pekka Heikkilä. Hopealle sijoittui myös Kymppi-64:ää edustava Matti Suoranta. Pronssi jaettiin Raseborgs Skyttar -seuran Krister Holmbergin ja Sami Heikkilän kesken. N-sarjan putoavien taulujen SM-kultaa voitti Turun Seudun Ampujien Marika Salminen.

Oheisissa liitteissä Nilsiän kaikki tulokset ja SE:t.