Minna Leinoselle maailmanennätys ja hopeasija Antalyan maailmancupissa
15.5.2013 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Minna Leinonen.

Minna Leinonen ampui paralympia-ampujien maailmancupissa Turkin Antalyassa uuden maailmanennätyksen ilmakiväärin 60 ls kilpailussa luokassa SH2. Uusi ennätys kirjataan Leinosen nimiin pistein 636,5.

Keski-Suomen Ampujia edustavan Minna Leinosen sarjat maailman parhaaseen tahtiin olivat 106,5+106,6+105,2+106,4+105,5+106,3. Entinen ennätys 634,8 oli Slovenian Franced Tirsekin nimissä. Hän teki sen viime huhtikuussa Szczecinin maailmancupin kilpailuissa Puolassa.

Finaalissa Serbian Ristic Dragan otti kärkipaikan ensilaukauksista lähtien päätyen finaalissa pisteisiin 213,0. Leinonen aloitti sijalta 5, mutta nousi lopulta mitalikamppailuun sijoittuen hopealle. Finaalisarja oli 211,9.  Pronssimitalin saavutti Saksan Andreas Schafers (189,4).

– Kilpailusta lähinnä odotin, että pystyisin paineen alla tekemään sellaisen suorituksen, kuten olen harjoitellut eli hyvällä rytmillä ja samoin pistein kuin harjoituksissa. Tänään se onnistui. Kai maailmanennätys on jonkinlainen onnistuminen? Olen itse asiassa haaveillut ennätyksestä. Ja nyt se on minun – ainakin seuraavaan maailmancupiin asti! Tärkeää on tietysti, että ase- ja luotiyhdistelmä toimii. Veijo Sivula on tehnyt tarkkaa testaustyötä.

– Seuraavat tärkeät kilpailut ovat Oslossa elokuun lopussa pidettävät PM-kisat. Kauden päätavoite on lokakuun lopun EM-kilpailuissa Espanjan Alicantessa.

Valmentaja Pirjo Peltola oli erittäin tyytyväinen ja piti hetkeä ”erittäin hienona”.

– Ihka ensimmäisen kerran Minna lähti kisaamaan uusilla säännöillä. Samoin hänen avustajansa Kaisa Rinta-Tassi oli ensimmäistä kertaa ”pappia kyydissä”.  Mitä olen finaaleita tänä vuonna seurannut, on kärkipaikalta lähtijälle usein kyyti ollut kylmää eli ensimmäisenä on tullut ”lähtö laulukuoroon”. Minna selviytyi hienosti. Finaalin aikana tulospalvelu hiukan sähläsi, ja ammunnan johtajan komentoja piti kuunnella todella tarkasti. Siinä hiukan avustaja/lataaja Kaisan puolesta huolestuin, mutta hän oli täysin tilanteen tasalla ja ansaitsee myös suuret kiitokset kisaurakasta.

Perjantaina suomalaisista on kisaamassa Jarkko Mylly luokan SH1 ilmakiväärin makuukilpailussa. Toisen suomalaisedustaja Veikko Palsamäen kisamatka peruuntui olkapäävamman takia.