Jarkko Myllylle ennätys ja maailmancupin kahdeksas sija
17.5.2013 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jarkko Mylly kuvattuna ilma-aseiden SM-kilpailuissa.

Haapavetinen Jarkko Mylly laukoi ennätyksensä 625,9 SH1-luokan ilmakiväärin 60 ls makuukilpailussa ja otti finaalipaikan paralympia-ampujien (IPC) maailmancupissa Turkin Antalyassa. Saavutus on erinomainen vasta toisessa kansainvälisessä kilpailussaan ampuneelle Myllylle.

Haapajärven Ampumaseuraa edustavan Jarkko Myllyn tavoitteena oli parantaa peruskilpailussa Puolan maailmancupin tulostaan 622,9.

– Sehän onnistui, vaikka kolme huonoa laukausta oikein tekemällä tein. Järjenkäyttö olisi sallittua, mutta hölmöilin pari hyvää ysiä ja huonon kympin.

Hänen sarjansa olivat 104,4+103,0+105,1+105,1+103,0+105,3. Mylly sanoi, ettei ole nähnyt edes unta finaalipaikasta.

– Enkä uskonut, kun tulokset saatiin. Ajattelin, että joku virhe siellä on. Sitten iski jännitys, kun Suomessa ei ole uusin säännöin päässyt kertaakaan kilpailemaan. Keskittyminen karkasi ammunnan johtajan komentojen kuuntelemiseen. Vähän pelkäsin, että mokaan ja lataan tai ammun väärään aikaan. Niinhän siinä meikäläiselle noutaja tuli ensimmäisenä – tosin vain 0,1 pisteen erolla.

Finaalissa Mylly tähtäsi 81,8 pistettä.

– Finaalin jälkeen minua tultiin onnittelemaan, vaikka olin kahdeksas. Se on kai näitä suuren maailman tapoja.

Ampumaurheiluliiton vammaisampumaurheilun kehityspäällikön ja valmentajan Pirjo Peltolan mukaan Mylly yllätti positiivisesti.

– Taakse jäi todella kovia nimiä. Finaali oli varmasti kova paikka, sillä eihän sitä ole harjoiteltu. Paralympia-ampujien kausi on pitkä. EM-kilpailut ovat vasta lokakuun lopussa, joten leiritystä ja niiden myötä leirikilpailuja ei ole alkuvuoteen painotettu. Vahva miinus siis valmennukselle eli itselle on annettava, vaikka joukkueen esitys on vahvasti plussan puolella.

R3-kilpailun voitti Iso-Britannian Matthew Skelhon (peruskilpailu 631,5, finaali 211,7). Hopealle sijoittui Slovakian Radoslav Malenovsky (628,3, finaali 210,7) ja pronssille Yhdysvaltojen John Joss (627,7, finaali 188,1).