Sotilaat pika-ammunnan kultamitaleille
26.6.2013 klo 12:00

Suomen sotilaiden pistoolijoukkue uudisti viimevuotisen pistoolin pika-ammunnan joukkuemestaruuden Ruotsin Skövdessä jatkuneissa 48. Sotilaiden Pohjoismaisissa mestaruuskilpailuissa. Joukkueessa ampuivat Marko Räsänen, Antti Jokinen, Kai Jansson, Ville Nousiainen ja Petri Ylinen.

Henkilökohtainen kilpailu ei mennyt yhtä lailla loistokkaasti, mutta Kai Jahnsson ja Marko Räsänen ampuivat hämärässä kelissä varsin mallikkaasti. Jahnsson sijoittui neljänneksi tuloksella 577 ja Räsänen viidenneksi tuloksella 575. Kilpailun voitti Tanskan Jan Truelson 586, toiseksi sijoittui Norjan Pål Hembre (579) ja kolmanneksi Norjan Tor Jonassen (578). Muiden suomalaisten sijoitukset ja tulokset olivat: 8. Ville Nousiainen 569, 10. Antti Jokinen 566 ja 11. Petri Ylinen 565.

Kiväärin pika-ammunnassa Suomen miehet sijoittuivat kolmanneksi Norjan ja Tanskan jälkeen. Miesten joukkueeseen kuuluivat Henri Häkkinen, Kari Pennanen, Juho Autio, Juha Rutonen ja Toni Matilainen. Henkilökohtaisen kilpailun voiton vei uudella sotilaiden pohjoismaisella ennätyksellä, 581, Norjan Odd-Arne Breknes. Suomalaisten tulokset henkilökohtaisessa kilpailussa olivat seuraavat: Juha Rutonen 563 (6.), Henri Häkkinen 563 (7.), Juho Autio 555 (9.), Kari Pennanen 550 (12.) ja Toni matilainen 544 (14.).

Kiväärinaisilla oli keskiviikon lajina sekä pienoiskiväärin makuun joukkue- että henkilökohtainen kilpailu. Suomen naiset jäivät mitaleitta. Naisten joukkueessa ampuivat puolustusvoimien urheilukoulussa, pian alikersanteiksi ylennettävät, Annika Sihvonen, Riikka Parviainen ja Katarina Långström. Henkilökohtaisessa kilpailussa Annika Sihvonen ampui mallikkaasti 587 jääden täpärästi pinnan hopea- ja pronssimitaleista. Katarina Långström ampui 582 (8.) ja Riikka Parviainen 577 (13.). Makuukilpailun voitti Ruotsin Anna Norman 592. Toinen oli Norjan Sie Anita Dramstad 588 ja kolmas Norjan Rikke Hallseth 588.