Suomalaisnaiset rikkoivat 70 kiekkoa trapissa, Noora Antikainen 11:s
5.7.2013 klo 12:00

Noora Antikainen, Satu Mäkelä-Nummela ja Marika Salmi rikkoivat 70 kiekkoa naisten trapin maailmancupin kilpailussa Espanjan Granadassa perjantaina.

Orimattilan Seudun Urheiluampujien Noora Antikainen sijoittui parhaana suomalaisena 11:nneksi naisten trapin maailmancupin kilpailussa Espanjan Granadassa perjantaina. Hän rikkoi 70 (22+23+25) kiekkoa. Saman lopputuloksen (23+23+24) ampui myös Antikaisen seurakaveri, olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela, jonka sijoitus oli 12:s. Saman seuran Marika Salmi rikkoi myös 70 kiekkoa (24+23+23), jolla hän sijoittui 19:nneksi. Kilpailun ulkopuolella mqs-ampujana Mopsi Veromaa ampui tuloksen 72 (23+25+24).

Kilpailun voitti Slovakian Zuzana Stefecekova, joka ampui peruskilpailussa tuloksen 72 (25+22+25) ja rikkoi semifinaalissa 14 ja finaalissa 13 kiekkoa. Toiseksi sijoittui Kiinan Yi Wen Wang (72+13+12). Peruskilpailussa maailmanennätyksen, täydet 75 kiekkoa ampunut Yhdysvaltain Corey Cogdell jäi lopulta kolmanneksi. Finaaliraja oli 72 kiekkoa.

Miesten trap

Myös miehet aloittivat trapin kilpailunsa perjantaina ampumalla kaksi ensimmäistä sarjaa. Kolme viimeistä sarjaa ammutaan lauantaina. Ensimmäisen päivän jälkeen Jukka Laakso on sijalla 74 rikottuaan 45 (22+23) kiekkoa, Veli-Matti Matikainen sijalla 83 rikottuaan myös 45 (23+22) kiekkoa ja Mika Myllylä sijalla 84 rikottuaan 44 (20+24) kiekkoa. Varsinaisen kilpailun ulkopuolella mqs-ampujina Henrik Wejberg rikkoi 48 (24+24) kiekkoa ja Mika Bister 45 (22+23) kiekkoa.

Lauantain kilpailut

Lauantaina ammutaan siis loppuun miesten trap, jonka lisäksi käydään myös miesten ilmakiväärikilpailu. Urakkansa aloittavat myös pistoolimiehet, jotka ampuvat 50 m:n pistoolin karsintakilpailun sekä pistoolinaiset, jotka ampuvat urheilupistoolilla tarkkuusosan.

Lisää tietoa kilpailusta löydät täältä.

ISSF:n kivääri-, pistooli- ja haulikkolajien maailmancup
3.-12.7. Granada, Espanja

Perjantain 5.7. tuloksia:

Naisten trap 75 kiekkoa + finaali:

1) Zuzana Stefecekova, SVK peruskilpailu 72 / uusinta 2 + semifinaali 14 + finaali 13, 2) Yi Wen Wang, CHN 73 + 13 + 12, 3) Corey Cogdell, USA 75 EWR + 10 + 11, 4) Fatima Galvez, ESP 73 + 10 + 11, 5) Ashley Carroll, USA 72 / 2 + 8, 6) Natalie Ellen Rooney, NZL 72 / 2 + 7 … 11) Noora Antikainen, FIN 70, 12) Satu Mäkelä-Nummela, FIN 70 … 19) Marika Salmi, FIN 70, mqs-ampuja Mopsi Veromaa, FIN 72.