Kilpailuvietti sai Vesa Nissisen palaamaan radoille
27.7.2013 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Helsingin Varuskunnan Ampujia edustava Vesa Nissinen (50) palasi viiden vuoden tauon jälkeen kilpailemaan pienoiskivääriradoille. Menestyksellinen paluu tapahtui Salon Seudun Ampujien järjestämissä varttuneiden ampujien 50 metrin lajien suomenmestaruuskilpailuissa. Nissinen totesi mukavimpia havaintoja olleen sen, että vanhat tutut ottivat hänet innostuneesti vastaan. Juuri tuo pitkäkestoinen harrastamismahdollisuus onkin ampumaurheilun vahvuuksia. Monessa urheilulajissa jo viiden vuoden poissaolon jälkeen harrastajakunta on vaihtunut. Tämän vuoden toukokuussa Nissinen osti entiseltä seuratoveriltaan hyväkäyntisen pienoiskiväärin, jolla Nissinen on kesän ajan palautellut mieliinsä makuuammunnan saloja. Vanha suoritusmalli toimii yhä, kunhan vain malttaa pitää ajatukset kurissa ja keskittyä puhtaaseen, päättäväiseen laukaisemiseen, mies toteaa. Nissisen ennätys makuukilpailussa on 596 pistettä vuodelta 1992. Tulos oli jonkin aikaa myös Suomen ennätys. Nissinen muisteli tuon vuoden olleen hänen ampumauransa paras, vaikka hän nuoruusvuosina nappasikin SM-mitaleita ilmakiväärillä. "En juuri hävinnyt makuukilpailuita tuona vuonna", mies virnisteli. Yhtenä motivaationa Vesa Nissisen paluuseen radoille oli sama, kuin hänen mestariampujaisällään. Isä Pentti oli aloittanut ampumaharrastuksen vasta 37-vuotiaana ja asetti tavoitteekseen menestyä kansallisella tasolla, kun tulisi saavuttamaan ikämiesten virstanpylvään. Näin kävikin ja 50-vuotiaan Pentin saalis olikin kaksi Suomen mestaruutta heti ensimmäisenä vuonna. Isä Pentti osallistui myös poikansa tämänvuotiseen valmentautumiseen. "Oli hieno hetki nähdä 85-vuotiaan isän tempautuminen mukaan valmentautumiseeni – siitä sai paljon henkistä voimaa kesän harjoitteluun", Nissinen mainitsee. Urheilussa ei kuitenkaan käy aina kuten toivoo ja Suomen mestaruuden saavuttaminen jäi vielä tänään odottamaan; SM-pronssia tuloksella 586 napannut Nissinen oli silti erittäin tyytyväisen oloinen uutuuttaan kiiltävä mitali kaulallaan. Tarkemmin ikämiesten 50 metrin SM-kilpailujen tuloksia voi seurata osoitteessa www.sasa.fi.