EM-Suhl: Marjut Heinonen naisten skeetin 13:s, Leskinen ja Kemppainen sijoilla 11 ja 12 toisen päivän jälkeen
6.8.2013 klo 12:00

Marjut Heinonen sijoittui naisten skeetissä 13:nneksi Saksan Suhlissa järjestettävissä haulikkolajien EM-kilpailuissa. Miesten sarjassa Lauri Leskinen on kahden kilpailupäivän jälkeen 11:nä ja Marko Kemppainen 12:na. Poikien sarjassa Pekka Heinonen on parhaana suomalaisena sijalla 18.

Naiset ja tytöt ampuivat Saksan Suhlissa järjestettävissä haulikkolajien EM-kilpailuissa skeet-kilpailunsa loppuun tiistaina. Miesten ja poikien kilpailu kestää kolme päivää. Tänään olivat vuorossa toiset 50 kiekkoa (100/125), ja keskiviikkona ammutaan viimeiset 25 kiekkoa ja finaalit.

Oulun Seudun Haulikkoampujia edustava Marjut Heinonen sijoittui naisten kilpailussa 13:nneksi. Hänen tuloksensa oli 67 (19+25+23). Hän oli ensimmäisen päivän jälkeen 17. sijalla, mutta kohensi sijoitustaan kahdella viimeisellä sarjallaan.

– Omaa tyhmyyttäni, kun en muistanut löysätä käsijarrua ensimmäiselle kierrokselle, Heinonen sanoi.

Kahden seuraavan sarjan tekemiseensä hän sen sijaan sanoi olevansa tyytyväinen.

– Olosuhteet olivat hyvät. Melko lämmintä oli, mutta niinhän se kuuluu kesällä ollakin.

Kaikki kuusi finaaliin päässyttä naista ampuivat peruskilpailussa tuloksen 70, josta Heinonen jäi siis kolmen kiekon päähän. Euroopan mestaruuden voitti Italian Chiara Cainero. Hän voitti kultamitaliottelussa Turkin Cigdem Ozyamanin 14-12. Joukkuekilpailun ykkönen oli Italia uudella ME-tuloksella 206. Iso-Britannia hävisi sille vain yhdellä kiekolla.

Miehet ja pojat ampuivat maanantain tapaan päivän aikana kaksi sarjaa eli nyt on ammuttu 100/125 kiekkoa. Miesten sarjassa Suomea edustavat Marko Kemppainen (Suomussalmen Urheiluampujat), Lauri Leskinen (Sibbo Skyttegille) ja Heikki Meriluoto (Pielaveden Ampuma- ja Metsästysseura).

Leskinen on tuloksellaan 97 (25+24+24+24) yhdennellätoista sijalla. Viime vuoden kilpailutaukoa pitänyt, Ateenan vuoden 2004 olympiahopeamitalisti Kemppainen on rikkonut 97 (25+24+24+24) kiekkoa ja on ennen viimeistä päivää sijalla 12. Meriluoto putosi tuloksellaan 89 (24+24+18+23) sijalle 54.

Kilpailua johtaa avauspäivän tavoin norjalainen, mutta ei enää Tore Brovold. Brovold rikkoi neljännessä sarjassaan 23 kiekkoa ja putosi kuudenneksi. Tom Beier Jensen lähtee johdossa viimeiseen päivään tuloksellaan 99.

Suomi on joukkuekilpailussa nyt kahdeksantena. Norja on kilpailun kärjessä, Saksa kärkkyy yhden kiekon sen perässä.

Pekka Heinonen (Suomussalmen Urheiluampujat), Eemeli Kurki (Ala-Hämeen Ampujat) ja Henri Sorvo (Lahden Ampumaseura) edustavat Suomea poikien sarjassa. Avauspäivän jälkeen neljännellä sijalla ollut Heinonen on nyt 18. sijalla tuloksellaan 92. Hänen sarjansa on tähän mennessä 23+25+23+21. Sorvo on nyt sijalla 31 ja Kurki sijalla 36. Kahden kilpailupäivän jälkeen heidän tuloksensa ovat 85 (22+21+20+22) ja 82 (21+21+20+20).

Kilpailua johtaa edelleen Italian Tammaro Cassandro, jonka tulos on 99. Kolmen kiekon päässä ja toisena on hänen maanmiehensä, Domenico Simeone. Viisi poikaa on rikkonut 95 kiekkoa.

Suomi lähtee joukkuekilpailussa viimeiseen kilpailupäivään yhdeksänneltä sijalta.

Suhlin EM-kilpailujen viimeinen kilpailupäivä on keskiviikko 7. elokuuta, jolloin miehet ja pojat saavat skeet-kilpailunsa päätökseen.

Haulikon ja liikkuvan maalin EM-kilpailut
Suhl, Saksa 28.7.-8.8.

Tuloksia ja tilanteita ti 6.8.

Naisten skeet 75 kiekkoa + finaali:
Peruskilpailu: 1) Cigdem Ozyaman Turkki 70, 2) Panagiota Andreou Kypros 70, 3) Katiuscia Spada Italia 70, 4) Christine Wenzel Saksa 70, 5) Danka Bartekova Slovakia 70, 6) Chiara Cainero Italia 70, … 13) Marjut Heinonen Suomi 67.
Joukkuekilpailu: 1) Italia 206 (ME), 2) Iso-Britannia 205, 3) Slovakia 202.

Semifinaali: 1) Ozyaman, Cainero 15, 3) Wenzel 14, 4) Bartekova 12/uusinta 4, 5) Spada 12/3, 6) Andreou 11.
Pronssimitaliottelu: Danka Bartekova Slovakia – Christine Wenzel Saksa 13-13/uusinta 2-1
Kultamitaliottelu: Chiara Cainero Italia – Cigdem Ozyaman Turkki 14-12

Tyttöjen skeet 75 kiekkoa + finaali:
Peruskilpailu: 1) Irina Malovitshko Ukraina 69, 2) Chiara Di Marziantonio 68, 3) Jitka Peskova Tshekki 67, 4) Natalia Vinogradova Venäjä 67, 5) Malin Farsjö Norja 66, 6) Nadine Messerschmidt Saksa 65/uusinta 5, 7) Sian Elizabeth Bruce Iso-Britannia 65/4.
Joukkuekilpailu: 1) Venäjä 189 (ME), 2) Ukraina 189 (ME), 3) Tshekki 187.

Semifinaali: 1) Messerschmidt 13, 2) Vinogradova 11/uusinta 2+2, 3) Di Marziantonio 11/2+0, 4) Malovitshko 11/1+2, 5) Peskova 11/1+0, 6) Farsjö 9.
Pronssimitaliottelu: Irina Malovitshko Ukraina – Chiara Di Marziantonio Italia 14-10
Kultamitaliottelu: Natalia Vinogradova Venäjä – Nadine Messerschmidt Saksa 13-12

Miesten skeet 100/125 kiekkoa (2/3 kilpailupäivä): 1) Tom Beier Jensen Norja 99, 2) Gorden Gosch Saksa 98, 3) Mikola Miltshev Ukraina 98, 4) Sven Korte Saksa 98, 5) Georgios Achilleos Kypros 98, 6) Tore Brovold Norja 98, … 11) Lauri Leskinen Suomi 97, 12) Marko Kemppainen Suomi 97, … 54) Heikki Meriluoto Suomi 89.
Joukkuekilpailu: 1) Norja 292, 2) Saksa 291, 3) Kypros 289, … 8) Suomi 283.

Poikien skeet 100/125 kiekkoa (2/3 kilpailupäivä): 1) Tammaro Cassandro Italia 99, 2) Domenico Simeone Italia 96, … 18) Pekka Heinonen Suomi 92, … 31) Henri Sorvo Suomi 85, … 36) Eemeli Kurki Suomi 82.
Joukkuekilpailu: 1) Italia 289, 2) Kypros 279, 3) Tshekki 276, … 9) Suomi 259.

EM-kilpailujen loppuohjelma (ajat Suomen aikaa)