Sotilasampujille pikapistoolin pronssia
8.8.2013 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Puolustusvoimien pistoolijoukkue saavutti pronssia pistoolin pika-ammunnassa kansainvälisessä sotilaskilpailussa Sveitsin Thunissa torstaina. Joukkueessa ampuivat Kai Jahnsson, Antti Jokinen ja Ville Nousiainen.

Pronssijoukkueesta ensimmäisenä tulilinjalle asettui Lontoon olympialaisissakin ilmapistoolin finaalissa ampunut Kai Jahnsson. Jahnssonin suoritus oli perusvarmaa ammuntaa ja hän teki tuloksen 578 pistettä, jolla sijoittui neljänneksi 20 ampujan erässä. Ammunnan jälkeen Jahnsson hymyili tyytyväisenä. Jahnsson oli ainut suomalainen, joka selvyityi henkilökohtaisen kilpailuun.

Seuraavaksi ampujaksi Suomi asetti oululaisen Antti Jokisen taistelemaan sinivalkoisten värien puolesta. Ennen ammuntaa kokenein pistooliampujamme Jahnsson evästi muita joukkueen jäseniä herkän pika-ammunnan tekniikassa; sen perusteella muotoutuikin päivän iskulause "kynnykseltä laukaistaan!" Jokinen piti sinivalkoisen lipun korkealla ja nosti joukkueen oman eränsä jälkeen jo kolmannelle sijalle. Jokisen tulos oli miehelle tyypillinen 571 pistettä.

Suomen ankkurina toimi pika-ammuntaa päälajinaan pitävä Ville Nousiainen. Kilpailutunnelman tiivistymisestä huolimatta Nousiainen piti joukkueen mitalikannassa. Loppuun saakka yrittäminen kannatti taas, koska pronssimitali tuli vain yhden pisteen erolla. Nousiaisen tulos oli 569 pistettä.

Sotilaiden pistoolin pika-ammunnassa ammutaan isopistoolila 60 laukausta. Ammunta toteutetaan viiden laukauksen sarjoissa pistoolin pika-osion (ent. kuviotaulu) tauluun . Ensimmäisiin neljään sarjaan on kuhunkin käytettävissä 10 sekuntia, seuraaviin neljään sarjaan 8 sekuntia ja viimeisiin neljään sarjaan 6 sekuntia.

Pistoolimiesten iloon yhtyi hienossa Thunin ampumakeskuksessa myös kiväärijoukkue, jonka pika-ammunnan joukkuekisa oli mennyt hieman aavireisesti.

Sveitsin Thunissa järjestettävään kansainväliseen sotilaskilapiluun osallistuu 17 maata ja 150 urheilijaa ja joukkuetoimitsijaa. Suomen joukkueen kokoonpano on 9 henkilöä.

Tulokset, joukkuekilpailu

1.BRA 1748
2. POL 1733
3. FIN 1718

Joukkuekilpailussa ammuttuja henkilökohtaisia tuloksia
1. Emerson Duarte, BRA 590
2. Julio Almeida, BRA 585
3. Piotr Daniluk, POL 584

Kai Jahnsson, FIN 578
Antti Jokinen, FIN 571
Ville Nousiainen, FIN 569