Toni Matilainen vakiokiväärillä 576
8.8.2013 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Toni Matilainen ampui hienosti Sveitsin Thunissa järjestetyissä sotilaskilpailuissa vakiokiväärillä. Pieksämäkeläisen tulos 576 on hänen paras tuloksensa kansainvälisissä sotilaskilpailuissa. Asentojen tulokset olivat: polvi 196, makuu 196 ja pysty 184. Matilaisen sijoitus oli yhdeksäs. Vakiokiväärikilpailun kärkitulokset nousivat korkeatasoisiksi. Sveitsin Marco Muller ja Itävallan Bernanrd Pickl ampuivat molemmat tulokset 585, mutta Muller oli parempi napakympein 18 – 15. Kolmanneksi sijoittui Sveitsin Rafael Bererter tuloksella 580. Muista suomalaisista Kari Pennanen ampui henkilökohtaisessa kilpailussa 567 ja Antti Kajan 558. Kajanin ammunnasta voidaan erityisen hyvänä puolena mainita loistava pystyammunta, jossa hämeenlinnalainen teki 187 pistettä. Joukkuekilpailussa Suomi sijoittui tiistaina kuudenneksi. Voiton vei Tanska, toinen oli Itävalta ja kolmas Sveitsi. Suomi jäi mitalista 26 pistettä. Sveitsin Thunissa järjestettävään kansainväliseen sotilaskilpailuun osallistuuu 17 maata ja 150 urheilijaa ja joukkuetoimitsijaa.