Teemu Lahti vakiopistoolin Eurooppa cupin kakkonen
15.9.2013 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Vakiopistoolin mitalikolmikko: Teemu Lahti (vas.), Jonas Fyrpihl ja Pål Hembre. Kuva: Marko Leppä

Teemu Lahti sijoittui toiseksi vakiopistoolin Eurooppa cupin kilpailussa sunnuntaina Ruotsin Göteborgissa. Samalla hän hankki itselleen tässäkin lajissa cupin finaalipaikan Ranskaan.

Lahden Ampumaseuraa edustava Teemu Lahti sijoittui sunnuntaina käydyssä vakiopistoolin Eurooppa cupin kilpailussa toiseksi tähdättyään 569 pistettä. Kilpailun voitti pistettä paremmalla tuloksella Ruotsin Jonas Fyrpihl. Norjan Pål Hembre oli kolmas 568 pisteellään. Lahti voitti eilen isopistoolikilpailun, ja Hembre oli toinen.

Lahden tavoite täyttyi, kun hän hankki itselleen Eurooppa cupin finaalipaikan myös vakiopistoolissa. Isopistoolissa se hänellä oli jo aiemmin.

– On kiva lähteä kisaamaan finaaliin, kun pääsen osallistumaan sekä iso- että vakiopistooliin, Lahti sanoi kilpailun päätyttyä.

Iso- ja vakiopistoolin Eurooppa cupin finaali järjestetään 28.-29. syyskuuta Ranskan Saint Jean-de-Marsacqissa. Lahden lisäksi finaalipaikan ovat saavuttaneet Marko Räsänen, Petri Ylinen ja Marko Talvitie.

Sunnuntain vakiopistoolin kilpailussa Lahtea jäi harmittamaan kolme kehnosti mennyttä sarjaa.

– Tiedän, että olen vakiopistoolissa hyvässä kunnossa, sillä ammuin viikko sitten Karstulassa 576. Nyt tehdään viimeiset harjoitukset, ja sitten olen valmis Ranskaa ajatellen.

Lahden kausi on sujunut mainiosti, sillä hän kuului Suomen isopistoolijoukkueeseen, joka voitti pronssia elokuussa Kroatian Osijekissa järjestetyissä EM-kilpailuissa. Joukkueessa ampuivat Lahden lisäksi Räsänen ja Ylinen.

Iso- ja vakiopistoolin Eurooppa cup
14.-15.9. Göteborg, Ruotsi

Tuloksia su 15.9.

25m vakiopistooli 60 ls: 1) Jonas Fyrpihl Ruotsi 570, 2) Teemu Lahti Suomi 569, 3) Pål Hembre Norja 568, … 11) Ari Meinander Suomi 553, … 15) Antti Jokinen Suomi 546, … 17) Marko Talvitie Suomi 544, … 19) Otto Suuronen Suomi 526.