Haulikkolajien MM-kilpailut: Marjut Heinonen naisten skeetissä 20:s
18.9.2013 klo 12:00

Marjut Heinonen kuvattuna Hälvälässä ennen MM-kilpailuja. Kuva: Lassi Palo

Marjut Heinonen on sijoittunut 20:nneksi naisten skeetissä, kun haulikkolajien MM-kilpailut jatkuivat Perun Limassa.

Kymmenen suomalaista ampumaurheilijaa osallistuu Perun Limassa järjestettäviin haulikkolajien MM-kilpailuihin. Kisoissa on mukana kaikkiaan 400 urheilijaa 55 maasta.

Skeet-ampujat aloittivat kisaurakkansa maanantaina. Miehet ja pojat ampuvat kilpailunsa (125 kiekkoa) kolmen päivän aikana, naiset ja tytöt saivat kilpailunsa päätökseen varhain keskiviikkona Suomen aikaa.

Naisten sarjassa mukana oli Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat). Hän rikkoi 68 kiekkoa (22+24+22), joka oikeutti 20. sijaan.

– Matkan värikkäät vaiheet huomioiden skeet-ampujille jo pelkkä tulos on täältä kohtuullinen saavutus, Heinonen sanoi.

– Ammunta tuntui koko kauden parhaalta. Taustaltaan haastavimmalla radalla onnistuin hyvään suoritukseen.

Finaaliraja oli 72. Maailmanmestaruuden nappasi Saksan Christine Wenzel Saksa. Hän voitti kultamitaliottelussa Italian Simona Scocchettin 15-12. Iso-Britannian Amber Hill ja Italian Diana Bacosi sivusivat peruskilpailussa maailmanennätystä rikottuaan 74 kiekkoa.

Wenzel, 32, on kahden lapsen äiti. Hän voitti maailmanmestaruuden jo neljännen kerran.

– Rakastan skeetiä, rakastan ampumaurheilua, hän hehkui kilpailun jälkeen ISSF:n nettisivujen mukaan.

Italia voitti joukkuekilpailun uudella ME-tuloksella 215. Toiseksi sijoittunut Iso-Britannia hävisi sille kolme pistettä. Tyttöjen MM-kultamitali meni Tshekin Jitka Peskovalle tuloksella 67.

Miesten sarjassa Suomea edustaa Heikki Meriluoto (Pielaveden Ampuma- ja Metsästysseura), ja poikien sarjassa kilpailee Henri Sorvo (Lahden Ampumaseura). Kun kolme sarjaa on ammuttu, Meriluoto on rikkonut 68 kiekkoa (25+19+24) kiekkoa. Hän lähtee kilpailun päätöspäivään 51. sijalta. Sorvon tulos 64 (21+21+22) oikeuttaa 24. sijaan.

Miesten ja poikien skeet päättyy keskiviikkona, jolloin ammutaan viimeiset kaksi sarjaa eli 50 kiekkoa ja miesten finaali.

Kaksoistrapin MM-mitalit ratkotaan perjantaina 20. syyskuuta. Mukana on kaksi suomalaista eli Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustavat Simo Köylinen ja Sami Ritsilä.

Trap alkaa sunnuntaina 22. syyskuuta. Miesten sarjassa Suomea edustavat Jukka Laakso (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) ja Veli-Matti Matikainen (Sibbo Skyttegille). Naisten sarjassa Suomella on täysi joukkue eli kolme ampumaurheilijaa. He ovat Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Marika Salmi (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) ja Mopsi Veromaa (Sibbo Skyttegille).

Haulikkolajien MM-kilpailujen viimeinen kilpailupäivä on tiistai 24. syyskuuta.