MM-haulikko: Heikki Meriluoto miesten skeetissä 57:s, Henri Sorvo poikien sarjassa 17:s
19.9.2013 klo 12:00

Henri Sorvo, kuvattuna Suhlin EM-kilpailuissa. Kuvat: Per-Ole Lindell
Heikki Meriluoto.

Heikki Meriluoto on sijoittunut 57:nneksi miesten skeetissä ja Henri Sorvo 17:nneksi poikien skeetissä haulikkolajien MM-kilpailuissa Perun Limassa.

Skeet-ampujat aloittivat MM-kisaurakkansa maanantaina. Miehet ja pojat ampuivat 125 kiekon kilpailunsa kolmen päivän aikana. Kilpailun päätöspäivänä ammuttiin viimeiset kaksi sarjaa eli 50 kiekkoa ja miesten finaali. Kisa päättyi varhain torstaina Suomen aikaa.

Miesten sarjassa Suomea edusti Heikki Meriluoto (Pielaveden Ampuma- ja Metsästysseura), ja poikien sarjassa kilpaili Lahden Ampumaseuraa edustava Henri Sorvo.

Meriluoto rikkoi 112 kiekkoa (25+19+24+24+20) ja sijoittui 57:nneksi. Sorvon tulos 111 (21+21+22+23+24) oikeutti 17. sijaan.

Meriluoto sanoi, että valmistautuminen kauden tärkeimpään kisaan sujui hyvin, mutta lopullinen toteutus jäi hieman vajaaksi.

– Vaihtelevasti sujunut kausi arvoisensa päätöksen. Syyllinen löytyy onneksi peiliin katsomalla, hän sanoi.

Finaaliraja oli 122. Maailmanmestaruuden voitti Tanskan Jesper Hansen, jolle kultamitaliottelussa hävisi Italian Ennio Falco. Pisteet olivat 16-15. Hansen voitti näin ensimmäisen arvokisojen kultamitalinsa. Falco, vuoden 1996 olympiavoittaja, sai viidennen kerran MM-hopeaa. Kaiken muun hän on voittanut, mutta ei maailmanmestaruutta.

Italia voitti miesten joukkuekilpailun tuloksella 365, joka sivuaa maailmanennätystä. Toiseksi sijoittunut Tshekki hävisi sille kolme pistettä.

Poikien MM-kultamitalin voitti Italian Domenico Simeone tuloksella 123. Isäntämaan Nicolas Pacheco Espinosa sijoittui toiseksi pistettä huonommalla tuloksella. Italia oli myös poikien joukkuekilpailun ykkönen (362). Tshekki sijoittui toiseksi (347) ja Yhdysvallat kolmanneksi (345).

Torstai on harjoituspäivä. Limassa kilpaillaan seuraavan kerran perjantaina 20. syyskuuta, jolloin ratkotaan kaksoistrapin MM-mitalit. Mukana on kaksi suomalaista eli Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustavat Simo Köylinen ja Sami Ritsilä.

Trap alkaa sunnuntaina 22. syyskuuta. Miesten sarjassa Suomea edustavat Jukka Laakso (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) ja Veli-Matti Matikainen (Sibbo Skyttegille). Naisten sarjassa Suomella on täysi joukkue eli kolme ampumaurheilijaa. He ovat Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Marika Salmi (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) ja Mopsi Veromaa (Sibbo Skyttegille).

Liman MM-kilpailujen viimeinen kilpailupäivä on tiistai 24. syyskuuta. Kilpailuihin osallistuu kaikkiaan 400 urheilijaa 55 maasta.