MM-haulikko: Simo Köylinen 15:s, Sami Ritsilä 34:s kaksoistrapissa
21.9.2013 klo 12:00

Simo Köylinen, MM-kilpailujen 15:s. Kuvat: Lassi Palo
Sami Ritsilä, MM-kilpailujen 34:s.

Haulikkolajien MM-kilpailut jatkuivat päivän tauon jälkeen perjantaina Perun Limassa. Ohjelmassa oli kaksoistrap, jossa Simo Köylinen sijoittui 15:nneksi ja Sami Ritsilä 34:nneksi.

Perun Limassa järjestettävissä haulikkolajien MM-kilpailuissa torstai oli harjoituspäivä. Kilpailut jatkuivat taas perjantaina, jolloin ohjelmassa olivat miesten ja poikien kaksoistrap. Miesten sarjassa olivat mukana Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustavat Simo Köylinen ja Sami Ritsilä. Poikien sarjassa ei ollut suomalaisia mukana.

Köylinen rikkoi 130 kiekkoa (27+27+26+25+25) ja sijoittui 15:nneksi. Ritsilän tulos oli 112 (25+21+24+21+21), joka oikeutti 34. sijaan. Finaaliuusintaan pääsi tuloksella 134. Kilpailu päättyi varhain lauantaina Suomen aikaa.

Köylinen sijoittui elokuun EM-kilpailuissa kahdeksanneksi ja Ritsilä 23:nneksi.

Maailmanmestaruuden voitti Yhdysvaltain Walton Eller. Hän voitti kultamitaliottelussa Venäjän Vasili Mosinin pistein 26-25. Peruskilpailun parhaan tuloksen 141 ampunut Yhdysvaltain Derek Haldeman jäi lopulta kuudenneksi.

Yhdysvallat oli miesten joukkuekilpailun ykkönen tuloksella 406. Kiina hävisi sille kaksi pistettä ja sai hopeaa. Kolmanneksi sijoittuneen Italian tulos oli 393.

Poikien MM-kultamitalin voitti Yhdysvaltain Ian Rupert tuloksella 133. Italian Jacopo Trevisan sijoittui toiseksi pistettä huonommalla tuloksella. Yhdysvallat oli myös poikien joukkuekilpailun ykkönen (382). Venäjä sijoittui toiseksi (377) ja Italia kolmanneksi (372).

MM-kilpailujen viimeinen laji trap alkaa sunnuntaina eli 22. syyskuuta. Miesten sarjassa Suomea edustavat Jukka Laakso (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) ja Veli-Matti Matikainen (Sibbo Skyttegille). Naisten sarjassa Suomella on täysi joukkue eli kolme ampumaurheilijaa. He ovat Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Marika Salmi (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) ja Mopsi Veromaa (Sibbo Skyttegille).

Liman MM-kilpailujen viimeinen kilpailupäivä on tiistai 24. syyskuuta. Kilpailuihin osallistuu kaikkiaan 400 urheilijaa 55 maasta.