Me yhdessä seurat valmistuivat Vierumäeltä
29.9.2013 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Me yhdessä –prosessin toisen koulutuskierroksen seitsemän seuraa: Hämeenlinnan Ampumaseura, Ikaalisten Ampumaseura, Kymppi -64, Lahden Ampumaseura, Mikkelin Ampujat, Pieksämäen Seudun Ampujat ja Raseborgs Skyttar valmistuivat Vierumäeltä 29. elokuuta.

Monipuolisia aiheita koulutuksessa
Seurojen toimintaympäristön muutosten tunnistaminen ja niihin reagoiminen. Seuran toiminnan suunnan tarkastaminen ja uudelleen pohtiminen. Seuran vapaaehtoistoimijoiden rekrytoinnin kehittäminen sekä seuran kehitysprojektin valitseminen ja sen toteuttamisen suunnitelman luominen.

Elokuun lähijakson aikana tulleita nostoja prosessoitiin vielä väitteiden muodossa. Tuntuuko moni asia mahdottomalle ajatukselle – vaan entäpä jos sittenkin ryhdymme toimeen! Millainen on hyvä ampumaurheiluseura? Mistä löytää valmiita seuratoimijoita? Vai oliko niin, että ei valmiita olekaan, vaan seuratoimijaksi kasvetaan! Löytyykö  lajijaostojen välistä yhteistyötä? Entäpä miten voit kehua omaa kotiseuraasi? Innostus onkin helpoimmin tarttuva tauti. Näin ollen minkälaista asennetta viestitämmekään itsestämme?

Me yhdessä prosessin seurat kokoontuivat viimeiseen kolmanteen jaksoon 27.-29. syyskuuta Vierumäelle. Päätösjakson teemoina olivat ampumaurheiluseuran viestintä, vuosikello, varainhankinta, kokouskäytänteet sekä valittujen kehitysprojektien eteenpäin saattaminen.

Kokouskäytänteet keskusteluttivat
Onko ampumaurheiluseurassamme keskusteltu kokousten toimivuudesta? Kuinka kauan kokoukset kestävät? Onko toimintatapa mielestäsi hyvä? Saadaanko päätöksiä aikaiseksi? Ovatko kokoukset hyvin valmisteltuja? Miten kokousten päätöksistä viestitään seuran sisällä entä ulkopuolelle?

Varainhankintamallit esittelyssä
Seurat olivat myös valmistelleet yhden varainhankintamallin, josta voisi olla hyötyä toisille seuroille. Ja että malli olisi erilainen mihin on totuttu. Ja niin kuin oli odotettuakin, niin aiheet kirvoittivat runsaaseen vuoropuheluun.

Me yhdessä seurojen edustajat saivat päätöstilaisuudessa arvokkaat todistukset seurajohtajakoulutuksesta. Koulutuksessa olleet seurat ovat avoimin mielin mukana ampumaurheilun seura- ja aluetoiminnassa. Näin ollen Me yhdessä seurat ovat valmiita myös kertomaan kokemuksistaan kehittää seuraansa ja näin edesauttaa myös muita ampumaurheiluseuroja.

Tutustuminen onnistuu aluksi vaikkapa Me yhdessä koulutuksessa olleiden seurojen nettisivuihin.