Satu Mäkelä-Nummela Aasian avointen mestaruuskilpailujen ykkönen
11.10.2013 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Satu Mäkelä-Nummela.

Satu Mäkelä-Nummela on voittanut Aasian avointen mestaruuskilpailujen naisten trapin. Hänen voittotuloksensa oli hyvä eli 73 kiekkoa (24+25+24). Kilpailu käytiin Kazakstanin Almatyssa.

– Fiilikseni ovat hyvät. Ajattelin Perun MM-kilpailujen jälkeen, etten niin huono ampuja ole. Harjoitukset eivät ihan noin hyvää tulosta luvanneet, mutta päätin malttaa mieleni ja ottaa rauhallisesti, Mäkelä-Nummela kertoi.

Ainoastaan Aasian mestaruuskilpailuihin osallistuneet ampuivat finaalin, jonka ykkönen oli Kiinan Yingping Yu. Hän rikkoi peruskilpailussa 69 kiekkoa ja voitti kultamitaliottelussa Kuwaitin Shadad Al Hawalin.

Mäkelä-Nummelan jälkeen peruskilpailussa tuloksen 70 ampuivat Intian Seema Tomar ja Venäjän Ljudmila Pshenitshnikova, joka voitti maaliskuussa Meksikon maailmancupin. Avoimeen kilpailuun osallistui 21 ampumaurheilijaa.

– Almatyssa oli todella hieno sää ja sortsikelit. Matka oli todella mukava! Lämpöä oli noin 25 astetta, kun viime vuonna vastaavassa kilpailussa oli vain kymmenen astetta. Avoimessa kilpailussa olisi uudella maanosan ennätyksellä tai sitä sivuavalla tuloksella saanut uuden auton, mutta se meni minulta nyt kahdella kiekolla ”förbi”, Mäkelä-Nummela sanoi.

Almatyssa järjestetään haulikkolajien maailmancup ensi vuoden toukokuussa.

Mäkelä-Nummela harjoittelee ensi viikon ajan tiiviisti ja lähtee viikon päätteeksi maailmancupin finaaliin, joka järjestetään Abu Dhabissa. Naisten trap kilpaillaan keskiviikkona 23. lokakuuta. Mäkelä-Nummela voitti MC-finaalin viime vuonna.

Aasian avoimet mestaruuskilpailut
1.-10.10. Almaty, Kazakstan

Naisten trap 75 kiekkoa: 1) Satu Mäkelä-Nummela Suomi 73, 2) Ljudmila Pshenitshnikova Venäjä 70, 3) Seema Tomar Intia 70.