Minna Leinoselle EM-pronssia!
25.10.2013 klo 12:00

Mitalikolmikko: Vasili Kovaltshuk (vas.), Dragan Ristic ja Minna Leinonen. Kuva: Pirjo Peltola

Minna Leinonen sijoittui hienosti kolmanneksi ilmakiväärin R5-kilpailussa Espanjan Alicantessa perjantaina jatkuneissa paralympia-ampujien (IPC) EM-kilpailuissa.

Paralympia-ampujien (IPC) EM-kilpailut jatkuivat perjantaina Espanjan Alicantessa. Keski-Suomen Ampujia edustavan Minna Leinosen tulos R5-peruskilpailussa oli 633,2 pistettä. Hänen sarjansa olivat 105,4+105,4+106,6+106,5+106,0+103,3.

Leinosen peruskilpailu lähti liikkeelle vaisusti vain 10,0:n osumalla, mutta sitten tahti tiivistyi, ja kun kolmen karsintaerän tulokset olivat selvillä, oli Leinonen 47 kisaajan joukossa viidentenä.

Kahdeksan parhaan finaalissa Leinosen sydän hakkasi niin, ettei fiiliksestä ollut kuulemma puutetta.

Leinonen sijoittui torstaina kuudenneksi pienoiskiväärin R9-kilpailussa. Hän toivoi onnistuvansa ilmakiväärissä paremmin, ja toive toteutuikin, sillä sijoitus koheni upeasti kolme pykälää. Ja ilme oli huomattavasti iloisempi kuin eilen.

– Olen lähinnä nyt sanaton, hän hymyili kilpailun jälkeen.

Finaalissa Leinosen sijoitus vaihteli viidennestä kolmanteen. Päätöslaukaus oli komea 10,9, mutta kultamitalitaistoon se ei tällä kertaa riittänyt. Leinonen, 32, on aiemmin voittanut paralympialaisten kultamitalin Ateenassa 2004 ja EM-kultaa 2007.

Ensi vuoden tavoitteista tärkein on Saksan Suhlissa heinäkuussa järjestettävät MM-kisat.

Euroopan mestaruuden voitti Serbian Dragan Ristic. Hopeamitali meni Ukrainan Vasili Kovaltshukille, joka hävisi mestaruuden vain 0,1 pisteen erolla.

Haapajärven Ampumaseuraa edustava Jarkko Mylly osallistui R6-kilpailuun. Hän ampui pienoiskiväärillä tulokseensa 593,0 sarjat 101,3+97,7+97,2+101,6+95,1+100,1 ja karsiutui R6-peruskilpailusta. Flunssa pilasi haapavetisen kisat totaalisesti.

IPC:n EM-kilpailut
Alicante, Espanja

Tuloksia pe 25.10.

R5, 10m ilmakivääri makuu 60 ls + finaali, luokka SH2: 1( Dragan Ristic Serbia 211,9 (636,7), 2) Vasili Kovaltshuk Ukraina 211,8 (637,5), 3) Minna Leinonen Suomi 190,2 (633,2), 4) James Bevis Iso-Britannia 168,1 (633,1), 5) Gorazd Francek Tirsek Slovenia 146,8 (632,8), 6) Jonas Andersen Tanska 125,4 (633,4), 7) Georgina Callingham Iso-Britannia 104,5 (633,0), 8) Vladislav Biletski Ukraina 83,1 (633,9).