Suomen sotilaat neljänsiä Dohassa
2.11.2013 klo 12:00

Suomen sotilaiden skeet-joukkue sijoittui hienosti neljänneksi CISM:n kansainvälisessä haulikkokilpailussa Qatarin Dohassa lauantaina. Mitalikaan ei ollut kaukana, sillä Suomi jäi vain yhden kiekon päähän pronssia napanneesta Qatarin ykkösjoukkueesta.

Skeet-ampujien aamu alkoi hyvin, ja Suomi oli vahvasti mitalikannassa vielä ennen viimeistä sarjaa.  Viimeisen kierroksen haasteet johtivat kuitenkin siihen, että mitali valui hikisistä sormista.

Suomalaisista parhaiten ampui Miikka Peltonen rikkomalla 116 kiekkoa. Oskari Kössi ampui yhden kiekon vähemmän. Tomi Aspholm täydensi tasaista joukkuetta 115 kiekon rikkomisella.

Skeetin finaaliraja oli 118 kiekkoa.

Trapissa Veli-Matti Matikainen taisteli itsensä finaaliin miehelle hyvällä tuloksella 119 kiekkoa. Alun hyvä ammunta taittui finaalin puolessa välissä, ja tulostaululle ilmestyi turhan monta punaista ohilaukauksien merkeiksi.

Matikaisen finaalitulos oli yhdeksän kiekkoa, joka riitti kuitenkin uusintaan neljännestä finaalipaikasta. Uusinta-ammunta päättyi lyhyeen, ja Matikainen kuittasi itselleen ensimmäisestä kansainvälisestä finaalista kuudennen sijan.

Trapin finaaliraja oli 119 kiekkoa.

Nyt kilpailuihin osallistuneet sotilashaulikkoampujat olivat ensimmäiset Suomea kansainvälisessä sotilaskilpailuissa edustaneet. Luotilajeissa Suomella on huikeat perinteet. Puolustusvoimat suunnittelee haulikon edustusryhmän perustamista ensi vuodesta alkaen.

Tuloksia

Skeetin joukkuetulokset: 1) Qatar 2 352, 2) Italia 349, 3) Qatar 1 346, 4) Suomi 345.

Skeet: 1. Luigi Lodge Italia 16, 2) Saeed Abushari Qatar 13, 3) Mohammed Al-Kuwari Qatar 14-4, 4) Al-ishag Ahmees Qatar 14-3.

Trap: 1) Massimo Groce Italia 14, 2) Al Deehani Kuwait 12, 3) Daniel Resca 14, 4) Al Nasseri 9.

Tekstit: Mikko Taussi