Turussa mielenkiintoiset Kupittaan kisat
13.12.2013 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Naisten ilmakivääristä tullee Kupittaan ilma-asekisojen ensi viikonvaihteen tasaväkisin kilpailu. Kovimman tuloksen saattaa tehdä lauantaina kankaanpääläinen Juho Kurki, joka kuuluu miesten ilmakiväärin maailman parhaimmistoon. Ilmapistoolin tulostaso ei nousse yhtä korkealle, mutta jännittäviä kilpailuja voitosta käydään sunnuntain pistoolilajeissa Kupittaalla.

 -Ilmoittautuneita on peräti 409, ja Suomen parhaimmisto on paikalla, sillä kansainvälinen kilpailumme on samalla EM-näyttökisa ja SM-kilpailujen karsinta. Siksi kärkiampujamme tulevat 41. Kupittaan kisaan mukaan, kilpailujen johtaja Jarmo Engblom selvittää tyytyväisenä.

 

Naisten ilmakivääristä tulee todennäköisesti jännittävin laji, sillä siinä on monta suosikkia kärkitiloille. Tuskin kaikki voittajasuosikit pääsevät edes finaaliin saakka!

 

Turun Seudun Ampujien Hanna Pitkäsellä on kova urakka, jos aikoo jättää vieraat taakseen. Hän kuluu maamme parhaimmistoon, mutta lauantaina hänen on kukistettava liuta tasoisiaan tekijöitä, jos mielii voittajaksi.

 

Vähällä Hanna Pitkänen ei kärkipaikalle yllä, sillä Suomessa on jo pitkään ollut kansainvälisen tason tuntumassa olevia ampujattaria – Marjo Yli-Kiikka jopa kansainvälisellä huipputasolla.

 

Heidän lisäkseen muun muassa Pitkäsen ”naapurit”, Vakka-Suomen Ampujien Jenni Leppänen ja Rauman Seudun Urheiluampujien Jenni Jussila ovat muutaman muun ohella kilpailemassa palkintosijoista.

 

Ilmapistoolissa tilanne ei ole yhtä kutkuttava. Naisten sarjassa Salon Seudun Ampujien Karoliina Helle ja Kuortaneen Kunnon Mira Suhonen ovat pääsuosikit. Miesten lajissa olympiakisan finaaliinkin yltänyt Kai Jahnsson on pääsuosikki, mutta Teemu Lahti ja uudelleen intoutunut Jesse Peltomäki tarjoavat pintapelastajalle kelvon vastuksen.

 

 Kupittaan kilpailu on uuden ilma-asekauden ensimmäinen suuri kohtaaminen. Toivottavasti tuttujen tekijöiden joukkoon on syksyn aikana kivunnut yllättäjiä piristämään SM-kisojen jälkeen suurinta kotimaista ilma-asekilpailua.

 

Lähes 70 toimitsijaa huolehtii kilpailujen juohevasta läpiviennistä.

 

SAL tiedotus