Hanna Pitkänen ja Juho Kurki voittoihin Turussa
14.12.2013 klo 12:00

Naisten ilmakiväärin tarkimmat: Hanna Etula (vas.), voittaja Hanna Pitkänen ja Saana Tattari.
Poikien sarjassa kansainvälisesti menestynyt Jaakko Björkbacka hävisi Juho Kurjelle vain 0,7 pistettä Kupittaalla. Mies on finaaliainesta!

Turun Kupittaan 41. ilma-asekisat alkoivat jännittävästi lauantaina, kun naiset ja miehet aloittivat kaksipäiväisen mittelön ilmakiväärilajein. Juho Kurki voitti odotetusti miesten ilmakiväärin, mutta Jaakko Björkbacka antoi kelpo vastuksen. Samoin Hanna Pitkänen sai yhtä kovan vastuksen Hanna Etulalta, sillä 20 finaalilaukauksen jälkeen kummassakin lajissa oli kärkiparin eroa vain 0,7 pistettä!

Kilpailut ovat SM-kisojen jälkeen Ampumaurheiluliiton osanotoltaan suurimmat  kilpailut. Osanottajia on tälläkin kertaa yli 400. Runsaan osanoton takaa se, että tapahtuma on SM-kisojen karsintakilpailu ja edustusampujien Moskovan EM-kilpailujen näyttötapahtuma.

Pitkästä auttoi hyvä fiilis

Naisten ilmakivääristä odotettiin mielenkiintoista ja sellainen kilpailu myös oli. Kärkipariksi nousi Pitkänen ja Etula, mutta 18-vuotiaan Saana Tattarin kolmas ja Nita Törmäsen neljäs sija olivat yllätyksiä. Vielä Katariina Långströmkin liipaisi pääsuosikki Marjo Yli-Kiikan edelle.

Pitkäsen peruskilpailun tulos oli 395 pistettä. Sitä paremmin hän on ampunut vain muutaman kerran – tosin kerran täydet 400 pistettä!

-Minulla oli sairaan hyvä fiilis ampua, myös sillä hetkellä, jolloin liipaiseminen oli vaikeata. En ajatellut tulosta, mutta 395 tyydyttää, voittaja kertoi. Hänen seuraavat tärkeät kilpailunsa ovat kansainväliset tammikuun alun kisat Ruotsin Sävsjössä ja reilua kuukautta myöhemmin EM-kilpailut Moskovassa.

Suosikilla tiukka paikka

Miesten ilmakiväärin ainoa suosikki oli kankaanpääläinen Juho Kurki. Hän ei pettänyt ja teki peruskilpailussa hyvän kansainvälisen tason tuloksen 595 pistettä. Finaalissa Jaakko Björkbacka tarjosi kuitenkin kovan vastuksen ja hävisi kansainvälisestikin menestyneelle suosikille vain 0,7 pistettä.

-Olipa tiukka paikka ampua, kun olin suosikki, tuumi Kurki voiton ratkettua. Hän oli tyytyväinen peruskilpailunsa tulokseen ja sanoi harjoittelun sujuneen suunnitelmien mukaan edetessään kohti EM-kisoja.

Kilpailussa noudatettiin uusia sääntöjä. Loppukilpailuun selviytyi pääsarjoissa kahdeksan parasta. Peruskilpailun tuloksia ei finaalissa huomioitu ja kahdeksan finalistin sijoitus selvitettiin pudotuskilpailuna, jossa viimeksi kaksi tarkinta ratkaisi kahdella laukauksella koko kilpailun voiton.

Nuorten sarjoissa tehtiin muutama hyvä tulos: 24-vuotiaiden ilmakiväärissä Aki Rantakangas laukoi SE:ksi 564 pistettä, Kari Turunen Y20-vuotiaissa 568, Therese Lindgren N24-vuotiaissa 373, Emma Numminen 20-vuotiaissa 364 ja Taru Teikari N16-vuotiaissa 355 pistettä.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina ja päälajeina ovat naisten ja miesten ilmapistoolin kilpailut.