Liikkuvan maalin pojille kaksi ykkössijaa Pilsenin GP:ssä
13.1.2014 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Liikkuvan maalin Heikki Lähdekorpi ja Jani Suoranta nappasivat ykkössijat viikonvaihteessa Tshekissä järjestetyssä Pilsenin Grand Prix´ssä. Lähdekorpi voitti poikien normaalijuoksut ja Suoranta sekajuoksut.

Tshekin Pilsenissä järjestettiin viikonloppuna ilma-aseiden Grand Prix -kilpailu. Osanottajia oli isäntämaan lisäksi kahdestakymmenestä maasta. Kisoihin osallistui noin 300 ampumaurheilijaa. Suomalaisia oli mukana liikkuvan maalin lajeissa.

Kangasalan Kymppi-64:n Jani Suoranta voitti poikien sekajuoksut. Voitto ratkesi uusintalaukauksilla Satakunnan Ampujien Heikki Lähdekorpea vastaan (38-34). He ampuivat peruskilpailussa saman tuloksen eli 382. Sami Heikkilän nimissä oleva Suomen ennätys on kaksi pistettä parempi. Mika Kinisjärvi Rovaniemen Ampujista ja Metsäveikoista sijoittui kolmanneksi tähdättyään 371 pistettä.

Lähdekorpi oli puolestaan ykkönen poikien normaalijuoksuissa, kun hän voitti kultamitaliottelussa Suorannan 6-3. Pronssiottelussa Kinisjärvi voitti Ranskan Benoit Germanin 6-0. Peruskilpailussa Suoranta tähtäsi 566 pistettä. Lähdekorven tulos oli 563 ja Kinisjärven 546.

Miesten normaalijuoksuissa Kymppi-64:n Sami Heikkilä oli paras suomalainen sijoituttuaan 11:nneksi tuloksella 568. Kymppi-64:n Tomi-Pekka Heikkilä oli 12:s (567), Raseborgs Skyttaren Krister Holmberg 13:s (565) ja saman seuran Niklas Hyvärinen 14:s (562). Voiton vei Unkarin Jozsef Sike.

Holmberg oli sekajuoksuissa paras suomalainen eli kuudes. Hänen tuloksensa oli 378. Tomi-Pekka Heikkilä sijoittui kymmenenneksi kolme pistettä huonommalla tuloksella. Hyvärinen oli 12:s (373) ja Sami Heikkilä 19:s (370). Kisan ykkönen oli Venäjän Mihail Azarenko (385).

Kuopion Ampuma- ja Metsästysseuran Elli Räsänen oli tyttöjen normaali- ja sekajuoksuissa kuudes (322 ja 322).

Lisää tietoa kilpailuista löydät täältä.