ME YHDESSÄ seuraprosessi etenee hyvin
1.2.2014 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Me Yhdessä seurojen kehitysprosessi etenee hyvin. Tämän kertaisessa ryhmässä on mukana kahdeksan seuraa – tällä kertaa suurin osa on Pohjanmaan alueelta

Reilut kolme vuotta sitten käynnistetty seuratoiminnan kehitysprosessi käynnistyi lauantaina Härmän Kuntokeskuksessa. Mukana ryhmässä on seurajohtoa kahdeksasta eri seurasta.

Tulevaisuuspäivistä kolme vuotta sitten alkunsa saanut seurojen kehitysprosessi ME YHDESSÄ etenee hyvin. Tämän vuotisessa kevään ryhmässä on mukana kahdeksan seuraa: Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura (KokMAS), Pohjanmaa Practical (PoP), Karstulan Seudun Metsästys- ja Ampumaseura (KarMAS), Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura (IMAS), Härmän Seudun Ampujat (HSA), Kyrkslätt Skytteförening (KSF), Lappajärven Ampujat (LappjA) ja Tornionseudun Ampujat (TorSA) .

Keskeisimpiä haasteita avauksen pohjalta seuroissa tuntuvat olevan mm. jäsenmäärän edelleen kasvattaminen erityisesti nuorten parissa, vastuullisten toimijoiden rekrytointi, harrastusolosuhteet (radat käyvät osin pieniksi!), viestintä ja markkinointi sekä järjestelmällisemmän ja suunnitelmallisemman toiminnan lisääminen.

Yhteisenä haluna oli kaikilla kuitenkin seuratoiminnan sujuvuuden ja toiminnan tehostaminen pitempien suunnitelmien pohjalta. Asioihin pitää perehtyä ja niihin tarttua, mutta suunnitelmallisesti, ei riitä, että asiat tehdään niin kuin ennen, totesivat mukana olijat.

Seuratoiminta haasteista huolimatta on seuroissa aktiivisista, yhteistyötä tehdään kuntien kanssa, eri lajien ja sidosryhmien kanssa. Useat seurat kertoivat myös ampumaurheilukoulujen olevan hyvässä kysynnässä ja uusia tulijoita tuntuu olevan tulevan, vaikkei nykyinen aselaki nuoria aloittajia välttämättä suosikaan. HSA kertoi saaneensa uuteen käynnistyneeseen ampumaurheilukouluun yli 40 uutta vasta-alkajaa.

– Kirkkonummella on perustettu uusi huippujen ryhmä, johon panostetaan valmennuksellisesti. Tämä on saanut aikaan sen, että monet KSF:stä muualle lähteneet ovat palanneet. Ampumakoulu on ollut meidän toimintamme tukijalka, kertoivat KSF:n edustajat.