Marika Salmi avasi suomalaisten maailmancup-kauden 27. sijallaan
11.4.2014 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Marika Salmi Tucsonin maailmancupissa. Kuvat: Matti Nummela
Suomen trap-ampujat Marika Salmi, Jukka Laakso, Vesa Törnroos ja Mika Myllylä.

Marika Salmi on sijoittunut 27:nneksi trapin maailmancupissa. Yhdysvaltain Tucsonissa varhain perjantaina Suomen aikaa päättyneessä kilpailussa Salmi rikkoi 59 kiekkoa.

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava Marika Salmi sai kunnian olla ensimmäinen suomalainen ampumaurheilija, joka kilpaili tämän vuoden maailmancupeissa. Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) haulikkolajien maailmancup alkoi torstaina Arizonan osavaltiossa sijaitsevassa Tucsonissa. Salmen lisäksi kisassa mukana on yhdeksän suomalaista ampumaurheilijaa.

Tucsonissa kilpailevat ensimmäisenä trap-ampujat. Naisten paremmuus selvisi varhain perjantaina Suomen aikaa. Miesten kaksipäiväinen kilpailu päättyy lauantaiaamuna Suomen aikaa.

Salmen tulos oli 59 (21+18+20), jolla heltisi 27. sija.

– Kelit olivat kohdillaan, ja lämpöä riitti myös ampumapaikalla, koska katoksia ei ollut. Radat olivat ihan jees, hän kertoi Tucsonista.

– Tulokseni sen sijaan ei paljon selittelyillä parane, Salmi sanoi.

Finaaliraja oli 66.

Kilpailun ykkönen oli Australian Laetisha Scanlan, joka voitti kultamitaliottelussa Ison-Britannian Sarah Wixeyn. Paremmuus ratkesi vasta uusinnassa, jossa Scanlan oli parempi pistein 1-0.

Peruskilpailun parhaan tuloksen 70 tekivät Scanlan ja Italian Deborah Gelisio, joka sijoittui lopulta neljänneksi. Mukana oli 37 ampujaa.

Miesten trapissa ammuttiin ensimmäisenä päivänä 50/125 kiekkoa. Kilpailuun osallistuu kolme suomalaista: Jukka Laakso (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Mika Myllylä (Kymppi-64, Kangasala) ja Vesa Törnroos (Lahden Ampumaseura). Heistä parhaiten aloitti Laakso, joka jatkaa kilpailua 19. sijalta tuloksellaan 47 (25+22). Kärkinelikko on rikkonut 49 kiekkoa. Törnroos on tuloksellaan 45 (23+22) sijalla 40, ja Myllylän tulos 38 (18+20) oikeuttaa 77. sijaan.

Tucsonissa kilpaillaan sunnuntaina kaksoistrapissa. Viimeinen kilpailupäivä on ensi viikon maanantai, jolloin miehet saavat skeet-kilpailunsa päätökseen.

Tucsonin cup on kauden toinen maailmancup. Ensimmäinen oli Fort Benningissä maalis-huhtikuussa järjestetty kivääri- ja pistoolilajien maailmancup, mutta suomalaisia ampumaurheilijoita ei ollut siellä mukana. ISSF:n seuraava maailmancup on toukokuussa Kazakstanin Almatyssa (haulikkolajit).

Haulikkolajien EM-kilpailut ovat kesäkuussa Unkarissa, ja ISSF:n kaikkien lajien MM-kilpailut järjestetään syyskuussa Espanjan Granadassa. Siellä jaetaan maailmanmestaruuksien lisäksi ensimmäiset olympiapaikat Rio de Janeiron olympialaisiin 2016.

ISSF:n haulikkolajien maailmancup
8.-15.4. Tucson, Yhdysvallat

Tuloksia ja tilanteita pe 11.4.

Naisten trap 75 kiekkoa + finaalit
Peruskilpailu: 1) Laetisha Scanlan Australia 70, 2) Deborah Gelisio Italia 70, 3) Sarah Wixey Iso-Britannia 66, 4) Shreyasi Singh Intia 66, 5) Catherine Skinner Australia 66, 6) Carole Cormenier Ranska 66, … 27) Marika Salmi Suomi 59.

Semifinaali: 1) Scanlan 12, 2) Wixey 11/uusinta 2, 3) Skinner 11/1, 4) Gelisio 10/1, 5) Cormenier 10/0, 6) Singh 8.
Pronssimitaliottelu: Catherine Skinner Australia – Deborah Gelisio Italia 12-10
Kultamitaliottelu: Laetisha Scanlan Australia – Sarah Wixey Iso-Britannia 12-12, uusinta 1-0

Miesten trap, tilanne 50/125 kiekon jälkeen: 1) Stephane Clamens Ranska 49, 2) Michael Diamond Australia 49, 3) Manavit Singh Sandhu Intia 49, 4) Andreas Scherhaufer Itävalta 49, … 19) Jukka Laakso Suomi 47, … 40) Vesa Törnroos Suomi 45, … 77) Mika Myllylä Suomi 38.

Lisää tietoa aiheesta löydät täältä.