Pikkuleijonat rentoutuivat haulikkoradalla: ”Oi-oi, se oli hieno!”
15.4.2014 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Pikkuleijonien tähtipelaaja Kasperi Kapanen ampumassa. Kuvat: Lassi Palo
Päävalmentaja Rauli Urama näyttää mallia.
Kaakkois-Suomen Haulikkoampujien Suvi Lainio.
Eino Laulainen neuvomassa nuorta kiekkoilijaa.
Alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue Muukon ampumaradalla.
Antti Kauppinen, Tappara.
Sebastian Moberg, Blues Espoo.

Suomen alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue vietti rentoa välipäivää Muukon ampumaradalla Lappeenrannassa. Koska pikkuleijonien ohjelmassa oli ampumaharjoitus, vaihtui jääkiekkomaila haulikkoon. Tämä oli hauskaa, sanoi Espoon Bluesia edustava Sebastian Moberg, joka osui pelaajista ensimmäisenä oranssiin kiekkoon.

Suomen alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen valmistautuminen MM-kotikisoihin jatkui tiistaina Lappeenrannassa Muukon ampumaradalla. Rento tuokio oli ansaittu, sillä Suomi pelasi maanantaina harjoitusottelun Slovakiaa vastaan ja ensimmäinen MM-ottelu on torstaina. Suomi kohtaa avausottelussaan Tanskan.

Kaakkois-Suomen Haulikkoampujien Eino Laulainen, Timo Saikko ja Suvi Lainio ottivat Suomen joukkueen vastaan.

– Kyseessä on nyt karsittu metsästystrap, ja kiekko lentää vain eteenpäin. Teidän tehtävänänne on ampua se rikki, Laulainen kehotti.

Kun Laulainen oli ohjeistanut nuoret kiekkoilijat, alkoi pelaajien hyväntuulinen herjanheitto. He nauttivat ensimmäisestä kokemuksestaan ampumaradalla.

– Se meni yhtä paljon ohi kuin kaukalossa, kuului eräskin ”kannustus”.

– Tähän jää koukkuun, sanoi toinen.

Espoon Bluesin Sebastian Moberg osui pikkuleijonista ensimmäisenä kiekkoon.

– Tämä oli erilaista ja hauskaa! En ole koskaan ennen kokeillut ammuntaa. Tänne oli kiva tulla, hän hymyili.

– Kyllä nuo osumat menivät tuurin puolelle. En edes huomannut osuneeni ennen kuin kaverit alkoivat tuulettaa.

Pian Mobergin jälkeen osuivat TPS:n Teemu Lämsä ja Mikko Rantanen. Iloisia tuuletuksia alkoi tulla sitä useammin, mitä pidemmälle iltapäivä eteni. Tampereen Tapparan Antti Kauppinen osui kiekkoon elämänsä ensimmäisellä laukauksella. Osui hän toisenkin kerran.

– Ehkä minulla on tänä vuonna joulu kaksi kertaa, Kauppinen nauroi.

– Tämä oli mukavaa hommaa. On kiva kokeilla uusia juttuja, ja voisin tulla toistekin. Katson varmasti olympialaisten ampumaurheilua eri silmin. Helppoa tämä ei ole.

Joukkueenjohtaja Timo Bäckman ihmetteli muiden tavoin Waltteri Hopposen (Sioux City Musketeers) ammuntaa. Nuorukainen kun osui viidestä kiekosta neljään. Toisella kierroksella hän rikkoi kolme kiekkoa viidestä.

– Hän on valmis Rioon, Bäckman sanoi.

Idea ampumaharjoituksesta tuli pikkuleijonien päävalmentajalta Rauli Uramalta.

– Kukaan pojista ei ole ollut aiemmin tekemisissä tuollaisen aseen kanssa. Se vaatii rohkeutta ja itsensäylittämistä, jotta pystyy tekemään uusia asioita. Ampumaurheilu on hieno ja haastava laji, ja pojilla näyttää olevan hauskaa, Urama sanoi katsellessaan nuorukaisten ammuntaa.

Laulainen piti hienona sitä, että tulevaisuuden kiekkotähdet tulivat Muukon ampumaradalle.

– Pojat saivat vähän vaihtelua, ja me saimme levitettyä ampumaurheilun ilosanomaa.

Jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kilpailut järjestetään 17.-24. huhtikuuta. Kisoihin osallistuvat kymmenen maata on jaettu kahteen viiden joukkueen alkusarjan lohkoon. Toinen lohkoista pelataan Imatralla ja toinen Lappeenrannassa, jossa Suomi pelaa alkusarjan pelinsä.

Lisää aiheesta täällä.