Minna Leinonen kymmenes Puolan maailmancupissa
11.5.2014 klo 12:00

Minna Leinonen Puolan maailmancupissa. Kuva: Pirjo Peltola

Minna Leinonen on sijoittunut kymmenenneksi Puolassa sunnuntaina järjestetyssä paralympia-ampujien maailmancupin kilpailussa.

Puolan Szczecinissä järjestettiin vuoden toinen paralympia-ampujien (IPC) maailmancup. Ensimmäinen oli Stoke Mandevillessä maaliskuussa. Keski-Suomen Ampujien Minna Leinonen nappasi tuolloin ilmakiväärin R5-luokan voiton.

Leinonen kilpaili Szczecinissä sunnuntaina ja teki tuloksen 631,9, joka oikeutti kymmenenteen sijaan. Hänen sarjansa olivat 105,9+104,7+105,0+106,2+105,3+104,8. Stoke Mandevillessä Leinosen peruskilpailun tulos oli 634,8.

Szczecinin finaaliraja oli 632,2 eli 0,3 pistettä Leinosen tulosta parempi. Ensimmäisessä sarjassaan Leinonen oli kärkipään vauhdissa, mutta muihin sarjoihin livahti huonoja kymppejä turhan monta. Hän ei halunnut ensin kommentoida kisaansa, koska ”mietteet eivät ole painokelpoisia”.

Hiukan myöhemmin Leinonen löysi jo jotain positiivistakin:

– En jäänyt toivottoman kauaksi finaalista. Tämä oli opettavaista ja motivoi minua entistä enemmän. Tulos oli täydet 600 vanhalla tavalla laskien, mutta desimaalikilpailussa ei tänään riittänyt korkeammalle. Peli on raakaa, mutta rehellistä, hän sanoi.

Maailmancupin ykkönen oli Serbian Dragan Ristic, joka voitti Uuden-Seelannin Michael Johnsonin finaalissa yhdellä pisteellä.

MM-kilpailut järjestetään Saksan Suhlissa 17.-27. heinäkuuta. Leinosen kauden päätavoitteessa ovat jaossa mestaruuksien lisäksi ensimmäiset paralympiapaikat Rio de Janeiroon 2016.

IPC:n ampumaurheilun maailmancup
8.-11.5. Szczecin, Puola

Tuloksia su 11.5.

R5 10m ilmakivääri 60 ls + finaali: 1) Dragan Ristic Serbia 212,1 (634,2), 2) Michael Johnson Uusi-Seelanti 211,1 (633,0), 3) Bradley Mark Australia 189,4 (633,0), 4) Nikolai Krygin Venäjä 167,4 (632,2), 5) Johnny Andersen Tanska 146,2 (634,7), 6) Sarah Woods Iso-Britannia 125,8 (634,3), 7) Adam Fontain Iso-Britannia 104,9 (623,2), 8) Tim Jeffery Iso-Britannia 83,6 (635,2), … 10) Minna Leinonen Suomi 631,9.