Antti Poutiainen neljäs sportingin EM-kilpailuissa Kyproksella!
4.6.2014 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Avajaiset pidettiin Limassolin vanhassa kaupungissa
Ampumapaikka näkymiä Kyprokselta
Antti Poutiainen
Pronssista ampuivat shoot-off:ssa Markus Larsson, Antti Poutiainen, Mark Winser ja Petros Ioannoi

Suomalaisille loistavia tuloksia sportingin EM-kilpailuissa Kyproksen Limassolissa. Kisat järjestettiin 29.5.-1.6.

Parhaiten suomalaisista menestyi sporting-lajien valmennettaviin kuuluva Antti Poutiainen ollen upeasti open-sarjan neljäs tuloksella 182/200. Tornion Seudun Ampujia edustava Antti oli vielä toisena kolmen päivän jälkeen tuloksella 139. Neljännen päivän viimeinen sarja (20) tarkoitti sitä, että Antti joutui shoot-offiin pronssimitaleista Mark Winserin (GBR), Markus Larssonin (SWE) ja Petros Ioannoin (CYP) kanssa. Winser vei shoot-offin ja pronssin ampumalla kaikki 25 kiekkoa rikki. Antti jakoi lopulta neljännen sijan Larssonin kanssa tuloksella 21.

Antti on noussut nopeasti sporting-ampujiemme kärkikaartiin. Jo juniorina Poutiainen osoitti osumatarkkuuttaan mm. Compak Sportingin EM-kisoissa 2011 saavuttaen hopeaa. Toista vuottaan yleisessä sarjassa ampuva Antti jäi Kyproksella voittajasta András Szerdahelyistä (184/200) ainoastaan kaksi kiekkoa.

Suomalaiset menestyivät muutkin hyvin. Junioreissa SSG:n Roope Tapper oli viides tuloksella 168. Samassa sarjassa ensikertalainen TorSan Riku Alkku ja Oulan Teemu Saari ampuivat 15. sijan rikkomalla molemmat 151 kiekkoa. Samainen kolmikko muodosti myös juniorijoukkueen saavuttaen 4. sijan. Kaikki juniorit ovat mukana myös sportingin A-valmennusryhmissä.

Kärkiampujien tulostaso kertoo, että EM-radat olivat todella haastavia ja kiekkojen lentoradat suunniteltu erittäin teknisiksi. Esimerkiksi sporting-lajien 23-kertainen maailmanmestari George Digweed jäi seitsemänneksi tuloksella 181/200.

Sporting-lajit ovat kilpailumuotona saavuttaneet erittäin suuren suosion ampujien keskuudessa. Kaikkiaan 487 kilpailijaa eri maista mitteli osumatarkkuudesta. Suomalaisia mukana oli 15 ampujaa.

*Kaikki tulokset http://www.fitasc.com/ tai http://www.multipullsoft.it/Live/showFitasc

Teksti ja kuvat

Juha Kytömaa