Münchenin maailmancup: Jaakko Björkbacka pienoiskiväärin makuuasennon kisassa 56:s
10.6.2014 klo 12:00

Katarina Långström seviytyi pienoiskiväärin asentokilpailun karsinnasta varsinaiseen keskiviikon kilpailuun. Sekö sai valokuvaajat liikkeelle? Kuvat: Matti Erkkilä
Jaakko Björkbacka maailmancupissa.

Jaakko Björkbacka harmitteli sitä, että ”keskikymppejä jäi uupumaan paljon”, kun hän oli sijoittunut 56:nneksi pienoiskiväärin makuun kisassa tiistain maailmancupissa. Katarina Långström ja Marjo Yli-Kiikka selvittivät tiensä pienoiskiväärin 3×20 ls karsinnasta keskiviikon varsinaiseen kilpailuun.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) kauden neljäs maailmancup jatkui kiivaaseen tahtiinsa tiistaina Saksan Münchenissä. Lehtimäen Ampujia edustava Jaakko Björkbacka kilpaili miesten 50m pienoiskiväärin makuun kilpailussa, ja Katarina Långström (Kyrkslätt Skytteförening) ja Marjo Yli-Kiikka (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura) osallistuivat naisten 50m pienoiskiväärin asentokilpailun karsintaan.

Björkbacka oli suomalaiskolmikosta ainoa, joka selvitti tiensä maanantain karsinnasta varsinaiseen kilpailuun tuloksellaan 621,3. Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat) ampui tuloksen 616,4 ja Juho Autio (Oulun Metsästys- ja Ampumaseura) 614,4.

Björkbacka tähtäsi tiistain peruskilpailussa 619,6 pistettä ja sijoittui 56:nneksi. Hänen sarjansa olivat viimeistä sarjaa lukuun ottamatta tasaiset: 103,1+103,4+104,0+103,5+103,9+101,7.

– ”Normisettiä” tänäänkin. Keli oli hyvä, hän sanoi ja harmitteli sitä, että ”paljon jäi keskikymppejä uupumaan”.

– Näissä karkeloissa kun ei pelkillä kympeillä pärjätä.

Hän ampui toukokuussa lajin uuden SE:n 627,3. Finaaliraja oli nyt 625,8. Pohjoismaiden värit olivat finaalissa vahvasti edustettuina, sillä kahdeksan parhaan joukossa oli kaksi norjalaista ja yksi tanskalainen, ja kolmentoista parhaan joukossa oli kaikkiaan kuusi pohjoismaalaista.

Kiinalaiset ottivat kaksoisvoiton, kun Zhao Shengbo voitti Liu Gangin 0,4 pisteen erolla.

Långström ja Yli-Kiikka pääsivät 50m pienoiskiväärin 3×20 ls karsinnasta keskiviikkona käytävään varsinaiseen kisaan. Långströmin tulos oli 574 (polvi 189, makuu 197, pysty 188), ja Yli-Kiikka teki tuloksen 573 (189+196+188).

ISSF:n maailmancup (haulikko, kivääri ja pistooli)
4.-13.6. München, Saksa

Tuloksia ti 10.6.

Miesten 50m pienoiskivääri makuu 60 ls + finaali: 1) Zhao Shengbo Kiina 208,9 (627,1), 2) Liu Gang Kiina 208,5 (627,4), 3) Henri Junghänel Saksa 187,6 (626,4), 4) Matthew Emmons Yhdysvallat 165,8 (626,9), 5) Odd Arne Brekne Norja 145,0 (629,0), 6) Warren Potent Australia 123,9 (625,8), 7) Ole Kristian Bryhn Norja 102,4 (626,0), 8) Steffen Olsen Tanska 80,5 (626,4), … 56) Jaakko Björkbacka Suomi 619,6.

Lisää tietoa kilpailuista löydät täältä.