Ennätysmäärä osanottajia Hollolan Lapua Eurooppa cupiin
12.6.2014 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Antti Puhakka kuvattuna viime vuoden EM-kilpailuissa Osijekissa. Kuva: Lassi Palo

Hollolan Hälvälässä järjestetään kesäkuun lopussa Lapua Eurooppa cup 25/300m lajeissa. Samassa yhteydessä järjestetään 50m kiväärin MM-katsastuskilpailu N- ja N20-sarjoissa.

– Hälvälässä kilpailee 26.-29. kesäkuuta kaikkiaan noin sata ampumaurheilijaa, ja startteja on yli kaksi sataa, kilpailujen johtaja Marko Leppä sanoo.

Kansainväliseen kivääri- ja pistoolikilpailuun on tulossa osanottajia kymmenestä maasta. Pistooliin osallistuu 31, kivääriin 51 sekä naisten ja tyttöjen kivääriin 18 urheilijaa.

– Tämä on osanottajamäärältään suurin Eurooppa cup, jossa olen ollut mukana. Se on hieno juttu, Leppä sanoo.

– Yksi syy osanottajamäärään on varmasti se, että ajankohta on otollinen koskien valintoja syyskuussa Granadassa järjestettäviin MM-kilpailuihin. Hälvälän tulosten perusteella maat voivat alkaa nimetä joukkueitaan kisoihin.

Lapua Eurooppa cupin virallinen järjestäjä on Suomen Ampumaurheiluliitto. Lapua on kummankin lajiryhmän pääsponsori. Kivääriammunnan johtajana toimii Aarne Markko, ja pistooliammuntaa johtaa Kalle Kangas.

Edellisen kerran 25m pistoolin Eurooppa cup järjestettiin Hälvälässä kolme vuotta sitten. Cupin finaali oli Vierumäellä 2010. 300m kiväärin Eurooppa cup on järjestetty Suomessa viimeksi kymmenisen vuotta sitten.

Lisää tietoa aiheesta löydät täältä.