Jyrki Muotiolle ja Tomi Korvelle kasa-ammunnan SM-kultaa
16.8.2014 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Teksti: Tomi Korpi

Haapajärvellä kilpaillaan viikonvaihteessa kasa-ammunnan pistelajien Suomen mestaruuksista. Ensimmäisen päivän lajeina ammuttiin kevyen luokan (LV) ilmakiväärin ja raskaan luokan pienoiskiväärin (HV) SM-kilpailut 3×25 ls 25metrin matkalle. Ilmakiväärin kilpailu oli myös MM-karsintakilpailu.

Ilmakiväärin ensimmäisen erän huipputuloksesta vastasi Risto Murisoja (HaaAs) 246/8x, mutta tasaisuudellaan kilpailun kärkeen ja voittoon kiri Jyrki Muotio (VS-VA) yhteistuloksella 720/17X. Hopeaa saavutti Toimi Karhunen (KarttA) 719/14X, ja pronssia sai Antti Ikäheimo (KeAms) 715/14X.

Pienoiskiväärillä ensimmäisen erän jälkeen kärjessä taistelivat Risto Murisoja ja SSG:n Tomi Korpi täysillä pisteillä. Toisen erän jälkeen kärki oli Korpi, Antti Ikäheimo, Aappo Korpi (SSG) ja Risto Murisoja, jolloin kaikilla olivat täydet pisteet yhdestä erästä.

Viimeisestä erästä siis haettiin ratkaisut mitalisijoihin. Keli oli haastava nopeiden tuulensuunnan vaihteluiden ja puuskaisuuden vuoksi. Aappo Korpi piti pronssisijan (747/54X). Ikäheimo sai hopeaa tuloksella 748/44X ja Tomi Korpi kultaa tuloksellaan 749/58X.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina ilmakiväärin raskaalla luokalla (HV) ja pienoiskiväärin kevyellä luokalla LV.