Cristian Friman lähellä mitaliottelua nuorten olympialaisissa
21.8.2014 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Cristian Friman kilpaili torstaina ilmakiväärin International mixed teams -kilpailussa parinaan Iranin Najmeh Khedmati Kiinan Nanjingissa järjestettävissä nuorten olympialaisissa.

Kaksikko selvitti tiensä kuudentoista parhaan joukkoon alkukilpailusta, jossa kumpikin joukkueen jäsen ampuu 40 laukausta. Khedmatin tulos oli 416,4 ja Frimanin 405,0. Pari oli karsinnan viides yhteispistein 821,4.

Seuraavaksi lähdettiin ratkomaan perjantain mitaliotteluihin menijöitä. Friman-Khedmati saivat vastaansa Mongolian Angirmaa Nerguin ja Intian Prashant Prashantin. Kilpailu ammutaan finaalikomennoin. Parin pisteet kustakin osumasta lasketaan yhteen ja enemmän pisteitä saanut voittaa pisteen joukkueelleen. Tasatuloksesta kumpikin saa nolla pistettä. Joukkue, joka kerää ensimmäisenä 10 pistettä, voittaa ottelun.

Tasaisessa kamppailussa Friman-Khedmati taipuivat vastustajilleen pistein 7-10. Vain yhden kymmenyspisteen erolla Friman-Khedmati menettivät kaksi ”peliä” ja kahdella kymmenyksellä yhden ”pelin”.  Friman oli todella lähellä superyllätystä kolkutellessaan mitaliotteluiden porttia.

– Tykkään ampua näitä finaaleita. Olen niissä yleensä vahva, mutta nyt jäi harmittavasti ratkaisevat kymmenykset puuttumaan. Olisihan se ollut mahtavaa mennä jatkoon, Friman sanoi.

Eilen Frimanilla puhjennut nuha ei onneksi kääntynyt pahempaan suuntaan.

– Lepäsin eilisillan kämpillä ja join paljon hunajateetä. Hiukan kaverit ihmettelivät, kun tulin tänään radalle pipo päässä ja pitkähihainen neule päällä. Ulkona on 31 astetta lämmintä, mutta en halua kärsiä ilmastoinnista tulevaa vetoa. Se on näköjään hyvin petollista.

Nuorten olympialaiset jatkuvat vielä viikon. Nuorilla urheilijoilla on elämänsä tilaisuus osallistua kansainvälisiin koulutustapahtumiin. Muita suomalaislajeja tietenkin seurataan myös tiiviisti. Uintia ja telinevoimistelua olemme jo paikan päällä katselleet. Jousiammunnan kilpailut alkavat huomenna; sinne menemme tietenkin. Myös ainakin purjehdus ja golf yritetään sovittaa aikatauluihin.