Sporting-lajien kilpailujen järjestäjien ja SAL:n edustajien tapaaminen SSG:n haulikkopaviljongilla 16.8.
25.8.2014 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

SM-sporting-kisojen yhteydessä pidettiin lauantaina 16.8.SSG:n haulikkopaviljongilla sporting-lajien kilpailujen järjestäjien ja SAL:n edustajien välinen tapaaminen.

Ampumaseuroista oli paikalla Omas:n, OulA:n, SA:n, JSF:n, NoSA:n SMY:n, KSA:n, RS:n ja SSG:n edustajia. Tilaisuuden vetäjinä toimivat Juha Kytömaa ja Tomas Piippola SAL:n haulikkojaostosta. Mukana olivat myös haulikkojaoston pj Aarne Klemetti ja liittohallituksen jäsen Curt Sjöblom, joka toimii myös jaoston sääntövastaavana.

Aiheina olivat 2014 kilpailukalenteri, säännöt, valmennus, ranking ja lajin yleiset asiat.

Kilpailukalenteri
– Keskusteltiin SM-kilpailuille compakin ja sportingin osalta vuositasolla ns. “vakioviikonloppuja”.
– Muistutettiin jälleen, että kaikki sporting-lajien kilpailut anotaan haulikkojaostolta eikä aluejaostolta.
– Todettiin, että vuoden 2015 sporting-lajien SM-, ranking- ja muiden kilpailuhakemusten tulee olla anotut haulikkojaostolta 30.9.2014 mennessä.

Säännöt
– Sporting-lajien sääntöjä toivotaan päivitettävän. Kansallisen sportingin säännöistä luovutaan ja tilalle tulisi English sporting, jonka säännöt kuitenkin kansallisesti korjataan niin, että säännöt paremmin kattavat esille tulevat tilanteet (englanninkielinen sääntökirja on puutteellinen ja nojautuu luultavasti CPSA:n johonkin ylemmän tason sääntökirjaan). Jaosto selvittää asiaa ja ryhtyy toimenpiteisiin.
– Ehdotettiin siirryttäväksi kansainväliseen käytäntöön sarjajaossa. Kaikki kilpailevat iästä ja sukupuolesta riippumatta avoimessa luokassa. Luokkavoittajat luokissa Y20, N, Y55 ja Y65 katsotaan kyseisen sarjaan oikeutetuista ampujista. Y65-sarjaan oikeutetun on kerrottava ampuuko hän Y65- vai Y55-sarjassa. Osumaprosentti rankingissa lasketaan ikäkausisarjoissa luokkavoittajan osumista, ei avoimen sarjan osumista.

Valmennus
– Sporting-valmennuksessa oli kuluvana vuonna 6 nuorta urheilijaa A-valmennusryhmässä ja 4 haastajaryhmässä. Valmennustoiminta todettiin lähteneen hyvin ja tuloksellisesti käyntiin. Toimintaa jatketaan ja kehitetään edelleen. Valmentajana jatkaa Anti Järvelaid.
– Toivottiin mahdollisuutta saada valmennusta myös muillekin kuin valituille valmennusryhmäläisille ns. omakustanne-periaatteella. Jaosto selvittää asiaa.

Ranking
– Vuoden 2015 ranking-järjestelmää toivottiin muutettavan siten, että mukaan pistelaskentaan tulee myös English sporting. Kokonaispisteisiin lasketaan v. 2015 yhteensä 4 ranking-kilpailua. Mukaan ”pakollisina” 2 kilpailua kolmesta SM-kisasta (compak, sporting ja english sporting) sekä 2 ampujan kannalta parasta tulosta muista kisoista.
– Todettiin, että arvokisat (PM, EM, MM) ovat myös ranking-kelpoisia kilpailuja.
– Laskentaperuste kaikissa sporting- ja compak-sporting kilpailuissa on edelleen osumaprosenttipohjainen. Kilpailuissa käytetään ratakompensaatiota ja ampujan osumaprosentti lasketaan verraten kilpailun parhaan tuloksen ampuneeseen ampujaan. Parhaan tuloksen ampujan osumaprosentti on aina 100 %. Jos kilpailussa on 200 kiekkoa ja paras tulos on 175, silloin kilpailijan, jonka rikottujen kiekkojen määrä on esimerkiksi 160, osumaprosentti lasketaan (160/175)*100=91,4 %.

Muut asiat

Sponsorikiekot
– Yleisesti oltiin jälleen sitä mieltä, että Nasta Oy:n sporting-lajeille jaettavat kiekot jaetaan kokonaisuudessaan junioriampujille. Jonkin verran kiekkoja on kuitenkin varattava maajoukkue- ja tehoryhmätilaisuuksiin.

Haulikkoparlamentti
– Haulikkojaosto järjestää haulikkoparlamentin 1.11. Lohjan Kisakalliossa, jossa mm. käydään läpi kulunutta vuotta ja käsitellään ajankohtaisia asioita. Tilaisuuteen toivotaan runsasta osanottoa niin yksilö- kuin seuratasollakin vaikuttamaan lajimme kehittämiseen. Tervetuloa mukaan!