Aleksi Leppä kadettien maailmankisojen karsinnan ykkönen
2.9.2014 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Puolustusvoimien Urheilukoulussa palveleva upseerikokelas Aleksi Leppä ampui hienosti vakiokiväärin karsinnassa Kansainvälisen sotilasurheiluliiton (CISM) kadettien maailmankisoissa Ecuadorissa maanantaina ollen karsinnan paras tuloksella 563.

Haminan Ampumaseuraa siviilissä edustava Leppä otti helposti karsinnan alkuerävoiton 15 pisteellä ennen seuraavaksi sijoittunutta ecuadorilaista Daniel Parraa (548). Lepän vahvuus oli erityisesti vakaa pystyammunta. Lepän asentotulokset olivat polvelta 186, makuulta 196 ja seisten 181 pistettä.

Toisena suomalaisena kivääriampujana mukana oleva Mikkelin Ampujia edustava Olli Hahl selvityi jatkoon tulosvertailun perusteella. Hahl ampui 528 (179, 186, 169) pistettä.

Vakiokiväärin henkilökohtainen kilpailu ammutaan tiistaina iltapäivällä viideltä Suomen aikaa.

CISM:n määritelmän mukaan kadetiksi luetaan upseeriksi valmistavissa oppilaitoksissa opiskelevat henkilöt. Suomen tulkinnan mukaan näihin luetaan joko Kadettikoulussa tai eri reserviupseerikursseilla opiskelevat henkilöt.

Kadettien maailman kisoissa Suomella on kuusi urheilijaa: 2 ampujaa, 2 uimaria, suunnistaja ja yleisurheilija (pitkien matkojen juoksija). Suomen mitalitili avautui maanantaina, kun Jere Laukkanen (200sku, 2.09,35) ja Sami Aaltomaa (100ru, 1.04,85) ottivat kultaa.

Kilpailujen virallisia tapahtumia voi seurata järjestäjien kotisivuilta www.fedeme2014.com ja Suomen joukkueen tunnelmia osoitteessa www.leppa.fi.