Haulikkopracticalin SM-tittelit jaettiin Loimaalla
2.9.2014 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Loimaalla ratkottiin sunnuntaina 31. elokuuta haulikkopracticalin vuoden 2014 Suomen mestaruudet. Isoja yllätyksiä ei ollut tarjolla, sillä Modified- ja Standard-luokan SM-tittelit menivät kokeneille arvokisamenestyjille.

Modified-luokan voitti Mikael Kaislaranta, ja Standard-luokassa mestaruutta juhli Jani Lehtonen. Open-luokkaan vaihtanut SSG:n Teemu Rintala onnistui kuittaamaan mestaruuden siinä nimiinsä. Standard Manual-luokassa kultaa nappasi Nokian Kim Leppänen.

Junioreissa Open-luokan voittoon ampui Jusa Pietilä ja Standard Manual -luokassa Juho Laine. Naisten Standard-luokassa paras oli Loimaan Merja Kivimäki. Senioreissa mestaruudet menivät Jukka Kilpiölle Openissa, Taisto Takkumäelle Modified-luokassa, Ari Honkalalle Standardissa ja Matti Mikkolalle Standard Manual -luokassa.

Erittäin haastava kilpailu

Kilpailussa ammuttiin päivän aikana 12 stagea eli osuutta, joista kaksi oli pitkiä, neljä keskipitkiä ja kuusi lyhyitä. Tarvittava laukausmäärä oli vähimmillään 178 laukausta. Kansainvälisenä level 3 -kilpailuna ammutussa kisassa oli SM-tittelistä taistelleiden lisäksi mukana ampujia Ruotsista, Virosta, Saksasta ja Venäjältä. Suomen tasokkaat kisat keräävät yleensä runsaasti ulkomaisia osanottajia, jotka haluavat tulla tänne kokeilemaan kykyjään ja oppimaan uusia asioita.

Sunnuntain kisaa Loimaalla pidettiin yleisesti tähän asti vaikeimpana SM-kilpailuna, mikä kertoo paljon kilpailun vaativuustasosta. Onhan Suomi haulikkopracticalin johtavia maita maailmassa. Näin ollen jyvät tulivat perusteellisesti punnittua akanoista pitkän kisapäivän aikana.

Kilpailun johtajana toimi Jani Lehtonen, joka myös suunnitteli staget yhdessä Roy Juurijoen kanssa. Ratamestarina toimi Vesa Vasara. Matti Rautakumpu puolestaan toimi kisan Quarter Masterina.

Teksti: Mika Vuolle

Tulokset:

Open: 1) Teemu Rintala SSG, 2) Lauri Nousiainen PKI, 3) Mika Riste SSG.
Modified: 1) Mikael Kaislaranta HVA, 2) Olli-Pekka Partanen PorkkA, 3) Jari Rastas MA.
Standard: 1) Jani Lehtonen LL, 2) Sami Hautamäki POP, 3) Jarkko Laukia KEU.
Standard Manual: 1) Kim Leppänen NoSA, 2) Ari Matero PorkkA, 3) Jaakko Viitala NoSA.
Senior Open: 1) Jukka Kilpiö SSG, 2) Matti Rautakumpu LL, 3) Timo Salminen PorkkA.
Senior Modified: 1) Taisto Takkumäki KOU, 2) Niilo Tiili PorkkA, 3) Jouni Aaltonen LL.
Senior Standard: 1) Ari Honkala PorkkA, 2) Timo Mikkonen HVA, 3) Sauli Kosonen PSA.
Senior Standard Manual: 1) Matti Mikkola VSV.
Junior Open: 1) Jusa Pietilä NoSA, 2) Pinja Salminen PorkkA.
Junior Standard Manual: 1) Juho Laine TIP.
Lady Standard: 1) Merja Kivimäki LL, 2) Outi Fjallstrom LL, 3) Ritva Kaase LL.
Open joukkue: 1) Sibbo Skyttegille, 2) Turku IPSC, 3) Pohjois-Karjalan IPSC- ja Siluettiampujat.
Modified joukkue: 1) Mikkelin Ampujat, 2) Porkkalan Ampujat, 3) Pohjanmaa Practical.
Standard joukkue: 1) Helsingin Varuskunnan Ampujat, 2) Loimaan Laukojat 1, 3) Loimaan Laukojat 2.
Standard Manual joukkue: 1) Porkkalan Ampujat, 2) Nokian Seudun Ampujat, 3) Vasa Skyttegille.