Satu Mäkelä-Nummela maailmancupin finaalin 11:s
23.10.2014 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Satu Mäkelä-Nummela kuvattuna syyskuun MM-kilpailuissa. Kuva: Lassi Palo

Satu Mäkelä-Nummela on sijoittunut 11:nneksi naisten trapin maailmancupin finaalissa. Kilpailu käytiin torstaina Azerbaidzhanin Gabalassa. ”Hyvin menneelle kaudelle tuli täystyrmäys”, Mäkelä-Nummela sanoi.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) maailmancupin finaalitapahtuma järjestetään tällä viikolla Azerbaidzhanin Gabalassa. Lajit ovat kivääri, pistooli ja haulikko. Gabalassa kilpailee 154 urheilijaa, ja osallistuvia maita on 39. Kiinalla on kisojen suurin joukkue eli 23 urheilijaa. Satu Mäkelä-Nummela on finaalin ainoa suomalainen ampumaurheilija.

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava Mäkelä-Nummela rikkoi naisten trapin peruskilpailussa 67 kiekkoa (24+22+21), joka oikeutti 11. sijaan. Finaaliraja oli 72.

– Hyvin menneelle kaudelle tuli täystyrmäys MC-finaalissa, Mäkelä-Nummela kommentoi kilpailuaan.

Mäkelä-Nummelalla oli hyviä tuoreita muistoja Gabalasta, sillä hän teki siellä elokuun puolivälissä uuden Suomen ennätyksen eli rikkoi kaikki 75 kiekkoa. Hän voitti heinäkuussa Pekingin maailmancupin ja sijoittui Espanjassa syyskuussa järjestetyissä MM-kilpailuissa 17:nneksi.

– Harjoitusten jälkeen odotin ehkä liikoja. Ampumattomuus näkyi työn jäljessä ainakin kisassa. MM-kisojen jälkeen treenipäivät ovat jääneet kuuteen päivään eli niillä ei hurraata huudeta. Säät ovat se heikko kohta meille suomalaisille, kun kisa menee näin pitkälle syksyyn.

Mäkelä-Nummelan kilpailu lähti mukavasti käyntiin, mutta toisen sarjan ensimmäisen kiekon menetys laittoi hänet varomaan, että nyt ei ole varaa toiseen ”reikään”.

– Ei olisi ollut varaa siihen tokaan saati kolmanteen. Kolmannessa sarjassa taisi suksiin tulla jo tervaa, kun ei mitään tapahtunut. Kun ammunta kulki, oli se mallikasta. Kisaan tuli neljä tuplaa. Lähtö oli heikkous – joko liian äkisti tai aivan liian loivaliikkeistä toimintaa.

– Nyt pidetään taukoa ja ladataan pakkasakut ja mukavilla mielin ensi kauteen, vaikka tämä kisa olikin täystyrmäys kolmessa erässä, Mäkelä-Nummela sanoi.

Maailmancupin finaalin ykkönen oli Slovakian Zuzana Rehak Stefecekova. Hän voitti kultamitaliottelussa Yhdysvaltain Janessa Jo Beamanin uusinnan jälkeen. Rehak Stefecekova nappasi toisen maailmancupin voittonsa. Edellinen tuli vuonna 2004.

Mäkelä-Nummela voitti maailmancupin finaalin vuonna 2012, ja vuonna 2009 hän sijoittui pronssille.

ISSF:n maailmancupin finaali
21.-28.10. Gabala, Azerbaidzhan

Tuloksia to 23.10.

Naisten trap 75 kiekkoa + finaali
Peruskilpailu: 1) Janessa Jo Beaman Yhdysvallat 73, 2) Zuzana Rehak Stefecekova Slovakia 73, 3) Zhu Jingyu Kiina 73, 4) Alessandra Perilli San Marino 73, 5) Catherine Skinner Australia 72, 6) Tatjana Barsuk Venäjä 72, 7) Laetisha Scanlan Australia 71, 8) Arianna Perilli San Marino 70, 9) Fatima Galvez Espanja 69, 10) Charlotte Kerwood Iso-Britannia 69, 11) Satu Mäkelä-Nummela Suomi 67.

Semifinaali: 1) Beaman 14, 2) Rehak Stefecekova 13/uusinta 4, 3) Skinner 13/3, 4) Perilli 13/0, 5) Zhu 12, 6) Barsuk 10.

Pronssimitaliottelu: Catherine Skinner Australia – Alessandra Perilli San Marino 13-11

Kultamitaliottelu: Zuzana Rehak Stefecekova Slovakia – Janessa Jo Beaman Yhdysvallat 14-14/uusinta 1-0